Loppuviikon treenit

Keskiviikko 3.7

Illalla pikainen pääntuuletuslenkki Tinon kanssa juosten. Pituutta lenkillä tuli vaan noin 3½ km ja aikaa kului 20 minuuttia (keskinopeus 10,35 km/h).

Devinin kanssa aloitin noutotreenit käyttäen ohjatun noudon kapulaa. Naksuttelin kapulan lähestymistä ja tällä ensimmäisellä treenikerralla pääsimme jo siihen, että Devin koskettaa kapulaa kuonolla.

Torstai 4.7

Aikuiset koirat jumppasivat (Tinon kanssa sopivasti myös kaukojen jumppaamista lähietäisyydeltä) ja Devin pääsi hieman treenaamaan sisällä. Naksuttelin ensin ohjatun noudon kapulaa. Devin rupesi nopeasti tarjoamaan kapulan kosketusta/tökkimistä kuonolla. En vielä vaikeuttanut harjoitusta tästä. Siirryimme vielä pienen tauon jälkeen harjoittelemaan 2 on-2 offia kontaktitrainerilla.

Tinon menoa hidastaa (tai siis pitäisi hidastaa...) vasemman etujalan kannusanturan (vai mikä se ylempi antura onkaan nimeltään) halkeama. Huomasin haaverin, kun Tino rupesi yhtäkkiä vimmatusti nakertelemaan ja nuolemaan tassuaan. Anturasta repsotti n. ½ cm x ½ cm kokoinen pala ja antura oli ärtynyt ja turvonnut. Verta ei tullut pahemmin ja repsottava pala oli vielä yhdestä kohtaa kiinni anturasta, joten puhdistin ja laitoin pakettiin.

Perjantai 5.7

Tinon antura oli jo paljon parempi! Liiallista riekkumista vältettiin kuitenkin edelleen. Treenasimme sisätiloissa noutokapuloiden nostoa lattialta sekä ottamista kädestä. Ohjatun noudon kapulalla sujui hyvin. Tavallisella noutokapulalla sujui myös hyvin pienen harkinnan jälkeen. Metallikapula tuli ensimmäistä kertaa mukaan ja se on aika ällöttävä Tinon mielestä. Sain kuitenkin tehtyä muutamia nostoja sekä kädestä ottamista (palkkasin nopeasti, eli lyhyet pidot).

Devinille naksutin taas ohjatun noudon kapulaa. Devin tarjoaa nyt kapulan tökkimistä/työntämistä kuonolla. Jatkoimme tauon jälkeen alastulokontaktitreenillä. En enää pahemmin houkutellut, vaan Devin sai ruveta itse tarjoamaan asentoa. Ottaen huomioon treenitoistojen vähäisen määrän, niin pentu oli hurjan taitava!

Lauantai 6.7

Devin pääsi kokeilemaan perussarjaa 3 hypyllä. Välit 5 jalkaa, kun Devin on vielä medikokoa. Teimme kaksi toistoa niin, että pidin itse kiinni ja lelu oli sarjan päässä palkkana, ja kaksi toistoa niin, että avustaja piti kiinni ja kutsuin sarjan päässä. Kun lelu oli maassa palkkana, niin Devin teki viimeiselle hypylle jättiloikan (hyökkäysloikka lelulle), vaikka lelu oli useamman metrin päässä sarjasta. Jos lelu oli minulla kädessä (näkyvissä kylläkin), niin tätä loikkaa ei tullut. Hypyt olivat sen 2-3 cm korkeat.

Tinon kanssa treenattiin seuraamista ja siihen kuuluvia liikkeitä (ainakin täyskäännös, käännös vasemmalle, seisominen, peruuttaminen, hidas kävely).  

Kommentit