Devin 15 viikkoa, perhepotretti ja muuta

Devin on jo, vai vasta, 15 viikkoa vanha. Pentunen painoi tänään 8,2 kg. Painon nousu, eli kasvu, vaikuttaa olevan maltillista - alle ½ kg viikossa.

Devin 1.7.2013
Paimenkoiran alkua 1.7.2013
Nam! 1.7.2013
Nyt kun Devin osaa jossain määrin pysyä paikoillaan, niin oli pakko ottaa perhepotretti. Tähän meni jokunen yritys, mutta sinnikkyys palkitaan!

Pippin, Iron, Tino ja Devin - ikäjärjestyksessä tietty! 1.7.2013
Pippinillä on kova työ opettaa Devinille pennun paikka laumassa, ja ettei pomon (eli Pippinin) nenille hypätä. Pippinin tuimasta ilmeestä huolimatta sana ei aina tahdo mennä perille ja Devin yrittää yllättävällä sinnikyydellä aiheuttaa raivoa Pippinissä. Devin murisee ja ärisee Pippinille etenkin ahtaissa paikoissa (esim. sisälle tultaessa) sekä jos Pippin on innoissaan jostain ja piippailee/ääntelee ilosta. Olen antanut Pippinin hoitaa komentamiset, minkä arvon herra tekee oikein hyvin. Päättäväisesti, muttei missään nimessä käy päälle tai pure. Jos (tai siis kun...) Devin tulee hyökkimään ja ärisemään, kun huomioin Pippiniä, niin tähän olen itse puuttunut. 

The boss 1.7.2013
Tino se taas jaksaa lähes loputtomiin leikkiä Devinin kanssa. Ovat kyllä mainio pari! Entä Iron? Devin käy kyllä aina välillä vähän kiusaamassa Ironia, mutta kun Ironia ei kiinnosta, niin Devin jättää Ironin aika hyvin rauhaan.

En taaskaan pysty oikein ottamaan selvää Ironin voinnista. Tai minulla on vahva epäilys, että Iron meni taas huonommaksi, kun Metacam-kuuri loppui. Aloitinkin viime sunnuntaina uuden kuurin. Iron on aika reipas lenkeillä ja sillä on halu liikkua. Lisäksi se saattaa juosta hirmuista rallia pihalla iltaisin muutamia minuutteja. Ihan siis niin, että juoksee häntä mutkalla. Sisällä Iron on vuorostaan ollut kipeämmän oloinen, tai sen näköinen ettei sillä ole hyvä olla. Näen sen silmistä ja jännittyneestä kropasta, että jokin on vialla. Lisäksi seisominen näyttää taas huonolta ja iho on edelleen aika lailla kiinni kropassa (lihaksissa). Mitä tehdä, kun on näin erilaiset puolet samasta koirasta näkyvissä samaan aikaan?

Kommentit