Pihalla ja Purinalla

Kiirettä pisaa muka jatkuvasti (pihahommien parissa). Eilen sain kuitenkin pilkottua nakkeja ja tehtyä vähän tokoa Tinon kanssa reilun viikon tauon jälkeen. Seuraamisen asenne oli kyllä parempi, kun oli hyvät namit. Tein seuraamisen lisäksi vaan noutoa ohjatun noudon kapulalla. Tino ihmetteli taas alkuun kapulan ottamista suuhun etenkin, kun tarjosin sitä kädestä. Nosto maasta sujui vähän paremmin, mutta Tino oli kyllä minun makuuni turhan leppoisassa mielentilassa. Nouto tuntuu jotenkin laiskalta, kun sitä tekee lähietäisyydeltä. Pitänee nyt erikseen vahvistaa kapulan nostoa/ottamista kädestä ja erikseen pidempiä, vauhdikkaampia noutoja.

Devin pääsi myös "treenaamaan". Harjoittelin jo tuossa pari päivää sitten lähetystä lelulle, eli kuolleelle lelulle menoa. Eilen otin harjoitukseen mukaan yhden hypyn. Minulla on siis tällaisia hyppyjä:
Kun hypystä ottaa riman pois, niin tuo maata vastaan oleva tukirima on juuri sopiva korkeus pennun alkeisharjoituksille. Tukirima on kiinni pystytolpissa, joten ei ole pelkoa, että se lähtisi pyörimään tassun alta, jos pentu sattuisi astumaan sen päälle.

Eilen Devin pääsi siis kokeilemaan yhtä hyppyä. Tein lähetykset sekä heitetyn lelun perään että jätetylle lelulle. Devin lähtee kyllä kuolleelle lelulle, mutta vähän pomppien, kun valmistautuu hyökkäämään leluun... Itse hyppy esteen yli oli aika iso siihen nähden, että esteellä oli korkeutta n. 2 cm. Taidan vielä jokuisen kerran tehdä harjoitusta yksittäisellä esteellä ja sitten olisi tarkoitus aloittaa hyppytekniikkatreenit. Tämän "treenaamisen" ideana on juuri se, että pääsisimme hyppytekniikkatreenin pariin. Muuten en aio vielä aloittaa mitkään agilitytreenit näin nuoren kanssa, mutta hyppytekniikkaa on hyvä aloittaa jo pennun kanssa.

Tino & Devin 23.6.2013
Devin on nyt reilut kolme kuukautta vanha, tänään itse asiassa 14 viikkoa. Vaaka näytti 7,9 kg ja kojootin korvat ovat nyt nousseet pystyyn. Tai toinen korva lerpattaa hieman välillä. Pentu on jatkanut kasvamista pellossa, mutta eilen tuli sentään poikkeus tähän, kun suuntasin Devinin kanssa Purinalle katsomaan kisoja. Devin ihmetteli alkuun hälinää, mutta tottui siihen hyvin nopeasti. Poika pääsi leikkimään sekä vanhojen että uusien tuttavien kanssa. Lisäksi Devin otti tyyneen rauhallisena nokoset jaloissani, kun rupesi väsyttämään. Myös leikkiminen minun kanssa sujui uudesta ympäristöstä huolimatta hyvin.

Devin 23.6.2013

Kommentit

 1. Näppärän oloiset hypyt. Ja upeeta, että pääset hyppytekniikkaa treenaamaan kotona. Tietoa sulla on jo paljon ja parhaiten se koira kehittyy, kun tulee toistoja.

  VastaaPoista
 2. Olen niin rakastunut noihin hyppyihin, vaikken ole niitä päässyt vielä käyttämään muuten kuin yhtä hyppyä tuon yhden kerran. Nuo hypyt ovat täydelliset hyppytekniikalle, kun niissä ei ole siivekkeitä (koira oppii katsomaan rimaa) ja kun ovat niin kevyet.

  Treenaamme nyt meidän pihatiellä ;) kun siinä on just sopiva pohja, mutta toivottavasti saamme sen pienen agi-kentän tehtyä pian. Tuollaisen pikkupennun kanssa ei tehdä hyppytekniikkaa kuin n. kerran kuukaudessa, sitten kun on yli 6 kk, niin voi tehdä hieman useammin. Pitää nyt vaan ensin vielä vahvistaa tuota lelulle lähettämistä, ennen kuin Devin pääsee kokeilemaan lyhyttä perussarjaa.

  VastaaPoista
 3. Kerro sitten, kun tilaat noita lisää. ;)

  VastaaPoista
 4. Olisi vissiin pitänyt pakata tuttavan auto täyteen esteillä, kun hän tuli sieltä jenkeistä :D Nyt otin "vaan" 12 hyppy sekä pujottelun.

  VastaaPoista
 5. Voi, mikä ihastuttava napero!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti