Pentuetreffit, pihatokoa ja irronnut hammas

Keskiviikkona (5.6) ajoin Lohjalle Mian luokse tapaamaan Tinon pentuesisarruksia. Paikalla olivat sisarruksista veljekset Kumma ja Sisu sekä sisko Peak. Minulla oli myös Pippin, Iron ja Devin mukana, Sisun perheellä oli Into-pentu mukana ja paikalla oli toki Mian muutkin koirat. Jos laskin oikein, niin koiria oli yhteensä 12. Vietimme oikein mukavan illan!

Aino, Sun, Spice ja Peak
Sun ja Devin
Iron
Kumma ja Pippin
Sisu, Peak, Tino ja Kumma
Lisää kuvia täällä.

Olen ollut tosi laiska toko-treenaaja. Viime viikolla treenasin kerran noutoa ja seuraamista Tinon kanssa pihalla. Nouto oli, treenaamattomuudesta huolimatta, ehkä edennyt vähän. Hetsasin kapulalla (käytin nyt normi-kapulaa), heitin ja päästin noutamaan. Tino nosti nätisti (ei käyttänyt etutassuja) ja lähti hyvin tuomaan kohti, jolloin palkkasin lelulla. Kokeilin myös metallilla, mutta Tino ei oikein nosta sitä. Pitää varmaan ensin ottaa erikseen nostotreenejä naksuttimella. Seuraamiset olivat mielestäni vähän laiskat, tai Tino ei oikein tunnut ymmärtävän seuraamisen ideaa. Eilen sain kuitenkin pari ihan kivaa seuraamispätkää lenkillä (palkkana keppi). Hetsasin ja nostatin virettä ennen seuraamista, jolloin sitten tuntui, että seuraaminen oli edes vähän napakampi.

Jopa Devin pääsi yhtenä päivänä kokeilemaan noutoa pari kertaa (ohjatun noudon kapulalla). Pentu lähti hyvin heitetyn kapulan perään, nosti hienosti ja lähti tuomaan kohti. Olisin palkannut heti nostosta lelulla, mutta Devin toi kapulan perille asti, eikä edes meinannut ensin vaihtaa sitä leluun.

Devin lempipaikassaan pihalla, 5.6.2013
Torstaina (6.6) kävin Ironin kanssa Patricialla ja siitä kirjoitinkin jo aikaisemmin. Devinkin oli mukana tutustumassa uuteen paikkaan. Torstai-iltana, kun teimme pihahommia, niin Pippin leikki lelulla ja veti myös hetken lelua Devinin kanssa. Tuloksena oli sitten verinen lelu ja irronnut hammas. Irronnut hammas ei ollut pennun suusta, vaan seniorin. Etuhammas (ylä) oli lähtenyt irti. Pippiniltä on poistettu viereinen etuhammas noin vuosi sitten, kun se oli murtunut, joten nyt siltä puuttuu sitten kaksi etuhammasta. Pippin pääsee tulevana keskiviikkona mukaan eläinlääkärille, kun Devinillä on rokotus, niin eläinlääkäri saa vielä arvioida suun. Hammasta ei harmillisesti löytynyt, joten vaikea sanoa, että lähtikö hammas juurineen.

Perjantaillekin riitti vielä ohjelmaa. Koska olin yksin illan, niin lähdin Devinin kanssa Ojankoon seuraamaan BATin alkeiskurssia. Kävimme vielä matkan varrella kaverin luona lenkillä. Devin pääsi Ojangossa pariin otteeseen leikkimään kentälle ja leikkiminen kahdella lelulla sujuu oikein hyvin. Autossa odottaminen tuntui myös luonnistuvan paremmin kuin aikaisemmin agility-ympäristössä. Ei ainakaan kiljunut!

Kommentit