Koiraharrastus-täyteinen viikonloppu

Seurasin lauantaina agilityn SM-kisoja etänä melko laiskasti, mutta BAT oli pitänyt lipun korkealla. Hopeaa tuli sekä mini- että medi-joukkueelle! Ajoin itse iltapäivällä kohti Mäntsälää Tinon ja Devinin kanssa Heinin luokse.

Devin pääsi leikkimään Ais-siskonsa kanssa ja jäikin Heinin luokse hoitoon sunnuntai-iltaan saakka. Pennuilla oli meno päällä ja tämän Heinin kuvat voivat todistaa.Pääsin itse kokeilemaan hieman agia Heinin koirien kanssa. Ei sentään kaikkien kanssa, mutta kolmen kanssa. Tämä oli oikein hauskaa! Olen siis itse ohjannut viimeksi syyskuussa.

Ihmettelimme myös tokoa Tinon kanssa ja Heini opasti sekä näytti, mitä voisin harjoitella. Tinon tokoilut sujuivat kyllä paljon sulavammin tuollaisen kokeneemman ohjaajan käsissä. Etenkin seuraaminen näytti oikein kivalta Heinin kanssa, mutta itse en oikein tahdo löytää rytmiä tai otetta siihen. Lisäksi Heinillä oli paremmat namit kuin minulla, eli tässä on ainakin yksi parannettava asia.

Tässä nyt jotain mietteitä itselleni muistiin:

Sivulletulo - nyt Tino tekee aika pyöreän kaarteen taakse, ennen kuin tulee sivulle. Voisi olla hyvä panostaa takapään käyttöön, jotta sivulletulo olisi napakampi. Tämä onnistui Tinolta oikein hyvin namikäden avulla, mutta minun pitää oppia kääntämään kättä/rannetta oikein. Eli käsi pysyy kiinni kropassa, eikä niin, että tekee turhan isoa mutkaa eteen tms.

Seuraaminen - Tino seurasi Heinin kanssa oikein hienosti namilla avustettuna, oli energisen näköistä ja ryhti oli hieno. Itselleni nyt käyttöön paremmat namit ja tässäkin pitää olla tarkkana avustavan käden paikasta, ettei se ole liian edessä.

Nouto - Tinolla oli taas kapulan ottaminen ilman heittoa jotenkin hukassa, joten naksuttelin nostoa. Tämän jälkeen nostaminen oli taas ok. Heini suositteli, että lähden nyt vaan jatkamaan niin, vahvistan sivulle tuomista ensin lähietäisyydeltä ja rakennan noutoa tästä sitten paloina valmiiksi.

Kaukokäskyt - nämä ovat aika hyvällä mallilla, mutta Tino tahtoo edelleen aina siirtää takajalkoja/toista takajalkaa askeleen verran eteenpäin. Tässä voisi kokeilla lautaa takajalkojen alla.

Hyppy - hyppy luonnistuu hyvin ja odota-käskyllä Tino pysähtyi ihan ok:sti hypyn taakse. Riittänee, kun vahvistaa tätä muutamia kertoja.

Tässä oli kai tärkeimmät, ei muuta kuin lisää treeniä!

Devin jäi tosiaankin Heinin luokse lauantaina ja itse suuntasin sunnuntai-aamuna heti kuuden jälkeen kohti Kirkkonummea ja agin SM-kisoja. Tuli nähtyä upeita suorituksia! Kotimatka kävi Espoon ja Mäntsälän kautta, joten kello oli yli ilta yhdeksää ennen kuin olin kotona.

Kommentit