Neljännet toko-treenit

Eilen tokoiltiin taas Järvenpäässä Riitan opeissa. Tällä kertaa oli omatoimipisteitä ja lisäksi n. 10 min yksityisopetusta Riitan kanssa.

Nouto - treenivälineenä edelleen ohjatun noudon kapula. Tino nostaa kapulaa jo aika sievästi, kun kapula jää Tinon eteen ja kutsun hae-sanalla. Palkkaus leluun lyhyen matkan kantamisesta.

Nouto, metalli - hetsaus, heitto, vapautus ja palkkaus leluun nostamisesta.

Ruutu - lähetys lelulle. Ruoho oli aika pitkää ja Tino ei ihan meinannut nähdä lelun, joten juoksi kerran ruudun läpi ja jäi kerran jo ennen ruutua etsimään lelua. Pitäisi ottaa näkyvämpi lelu tai tehdä ruutua hiekalla, jotta Tino saisi joitakin varmoja toistoja ja ymmärtäisi ruudun alueena.

Paikkamakuu - minuutti tai pari.

Kaukokäskyt - ensin lähellä asennonvaihtojen jumppaamista, sitten hieman pidemmän välimatkan päässä takapalkalla. Tino ottaa herkästi sen yhden askeleen toisella takajalalla eteenpäin, kun etäisyyttä on enemmän.

Hyppy (matala) - jätin lelun hypyn taakse, mutta tällä kertaa Tino ei ensin tahtonut ymmärtää, että hypyn yli kuuluu hypätä, vaan lähti kiertämään. Muutaman näytön jälkeen hyppy rupesi sujumaan.

Seuraaminen, Riitan kanssa - olen nyt tehnyt seuraamista 2-4 askeleen verran ja sitten palkkaus tai perusasennon kautta välipalkkaus ja taas ne muutamat askeleet seuraamista. Riitan mukaan voisimme edetä niin, että teen tuon saman (seuraaminen, perusasento, seuraaminen), mutta ilman välipalkkaa. Lisäksi tulisi myös tehdä hieman pidempiä seuraamista ilman perusasentoa välissä. Katsoimme myös kääntymiset oikealle ja vasemmalle ja näitä otamme nyt mukaan treeniin.

Kommentit