Hifistelyä fyssarilla

Koska Tinolla on kolmen kuukauden tarkistus ensi viikolla, niin eilisen fyssarikäynnin yhteydessä tehtiin melko kokonaisvaltainen arviointi nykytilanteesta.

Ensin oli vuorossa askelvoimamatto, siitä voi lukea lisää YESin sivuilla. Tässä pähkinänkuoressa:

"Askelvoimamatto mittaa tarkasti kunkin tassun painonvarausta sekä maassaoloaika, vertaillen keskenään peräkkäisiä, ristikkäisiä ja rinnakkaisten raajojen suoritusta keskenään. Matto antaa siis tietoa koiran etu- ja takaosan, vasemman ja oikean puolen keskinäisestä symmetriasta. Samalla mitataan aina koiran staattisen painonvarauksen jakautuminen."

Tinolla nuo mittaukset tehtiin ravissa ja onnistuin jopa saamaan pojan ravaamaan melko suorana ja ilman, että olisi riuhtonut suuntaan jos toiseen. Tämä ei siis ole mikään itsestäänselvyys, kun kyseessä on kaikesta innostuva Tino. Tietokone arvio ne tiedot, mitkä sensorit mittaavat ja Tinon osalta tulokset näyttivät oikein hyviltä. Paikoitellen oli muutamien mittayksiköiden heittoa, mutta nämä menevät jo mahdollisten mittavirheiden tai sivuaskeleiden piikkiin.

Seuraavana oli vuorossa etujalkojen painonvarauspunnitus seistessä. Kunhan pää pysyi suorana, niin painonvvaraus oli grammalleen sama molemmilla etujaloilla.

Viimeisenä oli olkanivelten koukistus- ja ojennuskulmien mittaus. Näissäkään ei löytynyt puolieroja, eikä Tino muutenkaan vastustellut leikatun olkapään liikeradoissa.

Käsittelyssä tuli edelleen esille pientä lihaskireyttä selkälihaksissa rintarangan loppuosan alueella, muttei mitään pahempaa. Lihaskunto rupeaakin jo olemaan lähes symmetrinen molemmin puolin. Leikattu olkapää tarvitsee edelleen hieman lisää lihasvoimaa, mutta tämä tulee ajan kanssa.

Kommentit