Fyssaria ja toive vapaudesta

Tino pääsi eilen synttäreiden kunniaksi fyssari Helin Hyytiäisen luokse YES:aan. Edellesisestä fyssarikäynnistä on vierähtänyt kolme viikkoa ja seuraava aika on vasta neljän viikon kuluttua.

Hieron itse Tinoa kerran tai pari kertaa viikossa, joten pystyn aika hyvin seuraamaan, jos tulee lihaskireyksiä tms. Ortopedin vääntöjen jälkeen (2 viikkoa sitten) huomasin, että Tinolla oli hieman lihaskireyttä vasemmalla puolella rintarangan alueella. Fyssarin käsittelyssä tämä oli edelleen huomattavissa, mutta alue rentoutui nopeasti. Lihaksisto oli muuten rento ja hyvällä mallilla. Myös liikkeet näyttivät hyviltä. Itse asiassa vasemman etusen (eli tähystetty jalka) liikerata on siistimpi kuin oikean.

Olen jo nyt parin viikon aikana saanut juoksuttaa Tinoa hieman. Tämä tarkoittaa lyhyitä hölkkäpätkiä intervallina (n. 50 m hölkkää ja 50 m kävelyä vuorotellen), jotta Tino on päässyt ravaamaan. Nyt nostan vielä noin viikon aikana juoksupätkien määrää ja pituutta ja sen jälkeen, jos kaikki on mennyt hyvin, niin vapaus koittaa Tinolle. Tämäpä oli varmasti mieluinen synttärilahja Tinolle. Vapaanapitoa lisätään asteittain ja aloitamme tietenkin ihan lyhyistä pätkistä.

Kommentit