Vesijuoksua osa 5

Tino oli eilen viidettä kertaa YES:ssa vesijuoksumatolla. Tino oli tälläkin kertaa vedessä sen 13 minuuttia, nopeutta hieman vaihdellen. Sekä oikein hidas käynti, että reippaampi tahti sujui hyvin. Olkapäästä kuului taas muutamia napsahduksia, vaikka näitä ei ole kuulunut tässä viikon aikana muuten. Napsahdukset saattaisivat johtua siitä, kun matto vie jalkaa taemmaksi kuin mitä koira itse vie liikkuessaan.

Muuten kaikki näytti taas hyvältä. Selkälihakset olivat vasemmalta puolelta hieman tiukat ja lisäksi vasemmasta (leikatusta) etujalasta löytyi kireyksiä. Tämä on merkki siitä, että Tino käyttää sitä jalkaa nyt enemmän, joten siinä mielessä hyvä asia. Tino sai eilen neljännen ja tämän kuurin viimeisen Cartrophen pistoksen.

Koska jalka näytti taas paremmalta kuin viikko sitten, niin Keränen oli antanut fyssarille luvan lisätä Tinon liikuntaa. Tulevan viikon aikana nostetaan nyt varovasti liikuntaa. Tino on nyt ulkoillut 2-3 x 10 min per päivä. Seuraavan kolmen päivän aikana yksi näistä lenkeistä saa olla 15 min, tämän jälkeen kaksi lenkkiä saa olla 15 min ja taas kolme päivää näin, jonka jälkeen 3 x 15 min päivässä, jos ei tule takapakkia.

Löysin mieleenkiintoisen arikkelin olkapäävammoista urheilukoirissa, englanniksi kylläkin. Artikkelissa käsitellään "medial shoulder instability (MSI)", mikä on eri asia kuin Tinon vamma, mutta tekstissä puhutaan myös jossain määrin siitä nivelsiteestä, mikä Tinolla on vaurioitunut (glenohumeral-ligamentti).

Kommentit