Iloa lihasjumeista?

Kävin eilen Ironin kanssa fyssari Patricia Hirnin luona Porvoossa. Edellisestä käynnistä on noin kaksi kuukautta. Liikkeistä Patricia sanoi, että näyttää paremmalta kuin viimeksi. Suurin muutos on siinä, että Ironin ravi on nyt symmetrinen. Takajalat ovat edelleen kropan alla (ei vie askelta taakse), mutta tähän ei välttämättä tule ikinä muutosta.

Iron oli kauttaaltaan melko jumissa lihaksistostaan. Lihasjumit olivat kuitenkin erilaiset kuin viimeksi. Viimeksi kokovartalojumitus vaikutti olevan peräisin siitä, että Iron jännittää kroppaansa koko ajan ja varoo liikkumista. Tällä kertaa lihaskireydet olivat vuorostaan peräisin siitä, että Iron on käyttänyt lihaksiaan. Eli ehkä lääkitys on kuitenkin tehnyt sen, että jatkuva kipu on hellittänyt, jolloin Iron on taas rohkeammin ruvennut käyttämään kroppaansa.

Eli iloa lihasjumeista? Kyllä ainakin hieman, koska nykytilanne on hoidettavissa. Lihasjumi, mikä johtuu käyttämättömyydestä on nimittäin vaikeampi hoitaa (kun kyseessä on koirasta, joka kuitenkin liikkuu ja jumppaa). Liikaa ei kuitenkaan kannata iloita, koska tuleehan Ironin elämä olemaan rajoitteinen. Päivän lenkit tulisi pääsääntöisesti olla n. 2x30 min, koska pidemmillä lenkillä selkä väsyy. Olen nyt vain satunnaisesti (1-2 kertaa viikossa) käyttänyt Ironia hieman pidemmillä lenkeillä (45-60 min). Pitää katsoa miten totumme tilanteeseen.

Seuraava käynti Patrician luona olisi viiden viikon kuluttua. Sitä ennen olisi tarkoitus lopettaa Metacamin (tulehduskipulääke) antamista, mutta Gabapentinin (kroonisen kivun lääke) syöminen jatkuu toki.

Kommentit