Fysioterapiaa ja shoppailua

Tinon edellisestä fyssarikäynnistä on vierähtänyt kaksi viikkoa. Olen kyllä itse hieronut sitä noin puolen viikon välein ja viimeisen 1½ viikon aikana lihaksisto on tuntunut paljon rennommalta kuin aikaisemmin. Tai aikaisemmin kireyttä on ollut lähinnä selkälihaksissa hieronnan alussa ja etenkin vasemman puolen selkälihakset värähtelivät, kun niitä käsitteli. Tätä ei ole kuitenkaan nyt enää esiintynyt.

Fyssarimme Viikissä, Heli Hyytiäinen, oli kanssani onneksi samaa mieltä. Lihaksisto on nyt rennompi kuin aikaisemmin. Vasemman puolen selkälihaksissa oli pientä kireyttä oikein syvällä, mutta tilanne oli paljon parempi kuin viimeksi.

Tinon kuntoutuminen näyttää toisin sanoen edelleen hyvältä, joten saamme taas nostaa liikuntaa. Tino on nyt ulkoillut 3 x 20 min ja reilun viikon kuluttua lenkkien olisi tarkoitus olla 3 x 30 min. Tänään Tino saa vielä palautua eilisestä käsittelystä, mutta huomenna pääsemme tekemään ensimmäisen 30 min lenkin. Tasapainolauta-jumppiin lisätään myös hieman haastetta.

Tällä kerralla Tino ei käynyt vesijuoksumatolla. Sen sijaan kävimme shoppailemassa Murren Murkinassa kotimatkalla. Olen useasti käynyt siellä samalla, kun käyn YES:ssa Tinon kanssa, koska kauppa on ihan matkan varrella. Heidän pakasteosasto on kuin tehty meille. Aikaisemmin kaipasin kyllä valikoimasta jauhettua raakaa lohta 500 g pakkauskoossa (löytyi isompana pakkauksena), mutta nyt siellä olikin ilokseni uutuutena 500 g rasia. Meillä tuo 500 g pakkauskoko on vaan niin näppärä, kun se menee tällä hetkellä yhdellä ruokakerralla. Koirat syövät normaalisti päivän "pääruoka-annoksen" illalla ja siihen menee tuo 500 g lihaa/kalaa/sisäelintä/tms. ja kasviksia tai vaihtoehtoisesti lihaisia luita. Aamulla saavat lähinnä piimää.

Mukaan tarttui siis kassillinen tuotteita pakastealtaista, mutta lisäksi Tino pääsi ihan itsekin shoppailemaan. Tinolla on aikaisemmin ollut käytössä Hurtan Y-valjaat, mutta nämä eivät istuvuuden puolesta ole ollut ihan parhaasta päästä. Tähystyksen jälkeen en ole käyttänyt niitä lainkaan, koska niissä on riskinä, että painavat vaurioitunutta nivelsidettä, jos Tino vetää. Ja Tinohan usein vetää...

Tässä Hurtan Y-valjaat, kuva viime talvelta.
Eli nyt piti saada hyvin istuvat valjaat, koska valjaat ovat kuitenkin paremmat kuin panta ajatellen Tinon jalkaa. Tykkään muutenkin käyttää valjaita koirilla. Murren Murkinasta löytyikin sopivammat valjaat Tinolle. Uudet valjaat ovat Zero DC merkkiset ja malli on Short. Nämä valjaat sopivat myös kevyempiin vetohommiin (esim. juoksu, pyöräily). Nyt on valitettavasti tarjolla vaan kännykällä otettu huono kuva sisätiloissa, mutta lupaan ottaa parempia kuvia lähiaikoina.

Tinon Zero Short uudet valjaat, pojalle tietenkin siniset!
Kiitos Novalle (jolla on muuten Tinon hurjan taitava puoliveli Tito) valjaiden sovitusavusta!

Kommentit

  1. Hei,
    oli hurjan kivaa nähdä Tinoa! Toivottavasti valjaista on iloa ja Tino kuntoutuu hyvin.

    VastaaPoista
  2. Valjaat ovat ainakin tähän asti vaikuttaneet oikein hyviltä, eivätkä tunnu ollenkaan häiritsevän liikettä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti