Tikkejä, läkkeitä ja fysioterapiaa

Tähystyksestä on vierähtänyt noin 2½ viikkoa. Napsin Tinolta tikit (5 kpl) pois lauantaina ja maanantaina poika sai viimeisen tulehduskipulääke-annoksen. Kroonisen kivun lääkettä Tino syö toistaiseksi ja saa lisäksi Arthryl nivelainetta ja Nutrolinin Nivel monitehoa.

29.12.2012 ennen tikkien poistoa
Tänään kävimme YES:illä fysioterapiassa Heli Hyytiäisen luona. Kävisimme muuten Patrician luona, mutta hänellä ei ole vesijuoksumattoa Porvoossa, joten sen takia piti suunnata Viikkiin. Päivän käynti oli lähinnä päältäpuolinen tsekkaus sekä tutustuminen vesialtaaseen.

Heli arvioi Tinon ontumaa asteikolla 0-5 noin 1, eli luokitteli Tinon ontuminen lieväksi. Tuon tyyppinen ontuma on hänen mukaan normaali olosuhteisiin nähden. Lihasmassaa oli 20-30 % vähemmän vasemman olkapään (eli leikattu puoli) ympärillä verrattuna oikeaan, mutta tämäkin on ihan normaalia. Selkälihakset olivat jumissa ja niissä oli kipupisteitä. Tinoa ei kuitenkaan käsitelty tänään, vaan se tehdään vasta seuraavalla kerralla.

Tino pääsi lopuksi tutustumaan vesijuoksumattoon. Siihen kapistukseen suhtauduttiin hieman varauksella ja sen verran hirvitti, etteivät makupalat meinanneet heti maistua. Tino on kuitenkin onneksi sen verran reipas, ettei sentään tehnyt asiasta suurempaa numeroa ja suostui ihan kivasti kävelemään vedessä, kun laite laitettiin käyntiin. Tällä kertaa vesimattotreeniä kertyi kolme minuuttia.

3.1.2012 karva rupeaa jo kasvamaan

Kommentit