Pippin vuositarkastuksessa

Kävin eilen Pippinin kanssa Eläinklinikka Laumassa eläinlääkäri Anna-Maija Tepon luona. Huomasin jo viime vuoden puolella, että Pippinillä on patti oikeassa kainalossa ja vaikkei se ole tässä parin, kolmen kuukauden aikana muuttunut, niin halusin saada patin tarkastettua. Ohutneulanäytteen perusteella patti on vaaraton rasvakasvain. Mikäli patti ei kasva hirveästi tai rupeaa häiritsemään Pippiniä, niin sille ei tarvitse tehdä mitään.

Käynnin yhteydessä tuli muutenkin tarkistettua Pippinin vointia ja kaikki näytti hyvältä. Sydän lyö tasaisesti ja vaikka silmät ovat hieman sumeammat kuin nuoruudessa, niin silmissä ei kuitenkaan ole kaihia. Pippinin paino oli eilen 7,9 kiloa.

Pippinin edellinen käynti eläinlääkärin luona oli toukokuussa, kun Pippinillä oli murtunut hammas, mikä poistettiin. Tuolloin putsattiin myös hammaskivet ja tällä hetkellä hammaskiveä on hyvin vähäisesti. En pese koirien hampaita, mutta syötän melko paljon puruluita ja lisäksi olen nyt lisännyt rustoluita sekä muita raakoja luita ruokintaan (syötin näitä aikaisemmin lähinnä jauhettuna). Meillä koirat syövät siis jonkinlaista BARF-sekaruoka yhdistelmää.

Kommentit