3 viikon tarkastus

Maanantaina tuli täyteen kolme viikkoa Tinon olkapään tähystyksestä ja näin oli vuorossa ensimmäinen tarkastuskäynti Pauli Keräsen luona. Hän kertoi samalla vähän enemmän tuosta vammasta, mikä Tinolla on olkapäässä.

Revähtänyt nivelside ei siis näyttänyt tähystyksen yhteydessä tuoreelta, vaan oli jo ns. rauhoittunut. Siitä jää kuitenkin pysyvä vamma, koska kyseessä oleva nivelside (glenohumeraaliligamentti) on osittain irti kiinnityskohdastaan. Tuo nivelside on Y-muotoinen, mutta on nyt toisesta haarottumiskohdasta kiinni vain osittain ja toisessakin haarassa oli pientä revähdystä. Eli Y:n toinen haara repsottaa jossain määrin. Tulevaisuus näyttää, että kestääkö nivelside sellaisenaan kuin se nyt on, vai tuleeko tarve kiinnittää se uudelleen. Tässä on mahdollisuuksina ainakin nivelsiteen ankkurointi keinokuiduilla tai sitten jonkinlainen jäykistys.

Keränen oli kuitenkin yllättynyt siitä, miten hyvin Tino käyttää tuota leikattua jalkaa, kun hän oli kuulemma odottanut pahempaa. Tässä vielä maanantain lausunto: "Käyttää (tukeutuu) jalkaa hyvin, mutta vielä koukistuksessa selvä aristus."

Aristuksen takia Tinolle aloitetaan toinen kuuri tulehduskipulääkettä. Tämä aloitetaan vasta tänään, kun Tino sai maanantaina ensimmäinen Cartrophen pistoksen ja jottei sen teho kärsisi, niin on odotettava pari päivää ennen tulehduskipulääkkeen antamista.

Kommentit