Piikitystä osa 3

Ironilla oli akupunktio taas maanantaina (3.12). Tämän ja edelliskerran välillä on taas esiintynyt heikkoutta seisomisessa (lähinnä ulkona, sisällä Ironilla ei edes ole tapana seistä). Iron seisoo siis joko takajalat tosi lähekkäin ja/tai rupeaa niiaamaan takapäällä. En tiedä onko tähän syynä edelliskerran akupunktio (se saattaa alkuun kipeyttää koiraa) tai sitten kiristynyt pakkanen.

Ennen akupunktiota eläinlääkäri katsoi hieman Ironin liikkumista. Sanoi, että ottaa lyhyempää askelta oikealla takajalalla. Tätä samaa Aistin neurologi sanoi, kun Iron kävi siellä alkuvuodesta tsekattavana. En oikein tiedä, että näkyykö tuo lyhyt askel muulloin kuin hitaassa käynnissä.

Selkä oli edelleenkin jumissa, kun neulat laitettiin ja eläinlääkäri sanoikin siinä vaiheessa, että akupunktiosta ei ehkä ole apua Ironille, kun ei ole ollenkaan vastannut siihen. Neuloja laitettiin tällä kerralla sitten 2 lapaluiden kohdille, 4 leikkausalueen lähettyville, 1 hännänpäähän ja 2 molempiin takajalkoihin (yhdet vissiin kintereiden lähettyville ja yhdet jalkapohjiin).

Tällä kertaa Iron asettui makuulle aika nopeasti (viimeksi ei edes suostunut istumaan) ja vaikutti ensimmäistä kertaa rentoutuvan. Eläinlääkärikin sanoi, kun otti neulat pois, että nyt lihakset rentoutuivat ainakin vähän. Tämän takia varasin nyt vielä neljännen hoitokerta noin kahden viikon päähän. Ennen sitä Iron pääsee Patrician käsittelyyn (ensi viikolla).

Eläinlääkäri antoi akupunktion jälkeen vielä B12-vitamiinipistoksen Ironille lihakseen. Se pitäisi auttaa hermostoon ja sitä mukaan toivottavasti Ironin oireisiin.

Kommentit