Seitsemännet aluevalkkutreenit

Training to Compete ryhmämme kokoontui taas viime sunnuntaina treenien merkeissä Purinalla. Kävin itse seuraamassa treenejä, kun Tino ei luonnollisesti vielä saa tehdä agia. Tällä kertaa ohjaajien kuntoa ei testattu, vaan päädyimme siirtämään kuntoilun seuraavalle kerralle, kun olemme taas lämpimässä hallissa.

Treenien teemaana oli radan hahmottaminen. Ensimmäisessä harjoituksessa piti suorittaa 6 esteen rataa ilman, että pääsi tutustumaan siihen. Timo luki vuorossa olevalle ohjaajalle esteiden suoritusjärjestys ja tämän jälkeen ohjaajan piti suorittaa pätkä koiran kanssa. Esteet oli siis numeroitu etukäteen ja esteiden numerot oli ohjaajalla tiedossa, mutta numerointi ei siis ollut suoritusjärjestys. Esteiden suoritusjärjestys vaihtui joka kerta ja kun järjestys luettiin, niin ohjaajan piti seistä selkä kohti rataa (eli ei voinut katsoa rataa, vaan piti käydä se läpi mielessä). Kuivaharjoittelin itse tätä ja mielestäni oli yllättävän vaikeaa hahmottaa linjat.

Toisena harjoituksena oli reilut 20 esteen pituinen rata. Tässä osa esteistä sai suorittaa kummasta puolesta tahansa. Ideana oli hahmottaa rataa pidemmälle, koska valinnat vaikuttivat tietenkin jatkoon. Oli oikein opettavainen harjoitus.

Kommentit