Oravanpyörä

Enpä ole muistanut kirjata tänne, että Tinoa hoitanut ortopedi Silvia Jauernig ei myöskään nähnyt mitään poikkeavaa niissä skintigrafia-kuvissa. Hän laittoi kuvat varmuuden vuoksi vielä radiologille arvioitavaksi ja sitäkin kautta tuli puhtaat paperit kuvien osalta.

Epäpuhtaus ei kuitenkaan ole hävinnyt, vaan lähinnä lisääntynyt. Aikaisemmin epäpuhtautta esiintyi vain iltaisin, mutta nyt Tinon liike on epäpuhdasta liki koko päivän. Ortopedi ehdotti, että pidetään liikunta nyt noin kaksi viikkoa 3 x 15 minuuttia per päivä ja jos on tämän jälkeen ok, niin seuraavat kaksi viikkoa 4 x 15 minuuttia per päivä. Tämän jälkeen, jos liike ok, niin nostetaan jokaista lenkkiä noin viidellä minuutilla ja mennään aina viikko uudella liikuntamäärällä ja sitten taas nostetaan.

Ortopedi epäilee, että ongelma on olkapään alueen lihaksissa, jänteissä tai nivelsiteissä, mutta varmuutta asiasta ei siis ole. Nyt olisi tärkeää pitää Tinoa rauhallisena, koska jokainen ylirasitus (esim. hyppiminen) saattaa aiheuttaa takapakkia, jolloin olemme uudelleen lähtöruudussa. Vilkkaan koiran kanssa tämä rupeaa jo kuulostamaan oravanpyörältä.

Tänään Tino pääsee kuitenkin fyssarille. Tällä kertaa emme suuntaa Aistiin, vaan Porvooseen Patricia Hirnin luokse. Olen tässä muuton jälkeen miettinyt fyssarin vaihtoa, kun Aisti ei ole enää sijainniltaan parhaassa paikassa minun kannalta ja lisäksi siellä nousee hinnat taas vuodenvaihteesta, mutta samalla haluan löytää sellaisen fyssarin, johon minulla on luottamus. Katsotaan kuin käy. Patrician kanssa jutellessa tuli kylläkin puheeksi, että Tinolla voisi olla tarvetta vesijuoksumatolle ja sitä hänellä ei ole Porvoossa, mutta katsotaan mitä sanoo, kun käymme siellä.

Kommentit