Vappu Alatalon hyppytekniikan peruskurssi, 2. osa 13.10

Peruskurssin ensimmäinen osa oli pari viikkoa sitten ja viime lauantaina oli sitten toinen osa. Kävin taas seuraamassa kurssia ja samalla sain toimia harjoituksien apu-rakentajana ja pentujen kiinnipitäjänä. Oli taas hauska ja opettavainen päivä.

Maksi- ja medikoirat tekivät askeleen pidennystä, etäisyyden arviointia, pitkää perussarjaa (8 hyppyä) sekä laskeutumis-/askeleen sovittamisharjoitusta (maksit: hyppy - 6 jalkaa - 1,5 jalkaa leveä okseri, 9 jalkaa - hyppy - 9 jalkaa - hyppy, eli set point + power grid). Osalle koirille laitettiin lelu tuon pitkän perussarjan keskelle tai loppupäähän. Tätä olen myös tehnyt Tinolle, jotta malttaisi paremmin keskittyä ja hypätä kaikki esteet erikseen. Lisäksi tämä auttaa koiria tekemään töitä takapäällä, kun huomaavat, että palkka onkin keskellä tehtävää, jolloin jarruttavat ja kokoavat itsensä (ottavat takapään alle).

Minikoirat ja minikokoiset pennut tekivät askeleen pidennystä, etäisyyden arviointia sekä laskeutumis-/askeleen sovittamisharjoitusta (aikuiset) ja slicea (pennut). Aikuiset minit tekivät askeleen pidennyksen 4-5-6-7 jalan väleillä ja pennut 4-5-5½-6 jalan välillä. Tässä tuli ilmi, että vähän koirasta riippuen, niin aikuiselle minikoiralle voi olla tarpeen tehdä esim. 4-5-6-6½ jalan väleillä.

Vappu jo meinasi, että minusta tulee seuran sisäinen hyppytekniikkakonsultti ;-) Kai sen takia, kun olen aika paljon ravannut niin hyppykursseilla kuin yksäreilläkin hänen luona. Onhan tässä silmä toki kehittynyt, kun on nähnyt erilaisia koiria ja miten erilaisia hyppäämiseen liittyviä ongelmia voi ratkaista, mutta edelleen saa kyllä kehittyä.

Kommentit