Kuudennet aluevalkkutreenit

Syyskuun aluevalkkutreenit (eli 5. treenit) jäivät Tinon osalta väliin saikun takia, enkä tuolloin päässyt itsekään seuraamaan treenejä, kun olin kipeänä. Viime lauantaina (6.10) oli sitten kuudennet aluevalkkutreenit. Tino ei edelleenkään päässyt treenaamaan, mutta kävin itse seuraamassa muiden menoa.

Ohjaajat saivat aluksi spurttailla (ilman koiria) nopeusharjoitteiden parissa. Tässä katsottiin etenkin liikkeelle lähtöä ja miten nopeasti pääsee maksimivauhtiin. Harjoitukset olivat seuraavat:
  1. Lyhyt spurttipätkä eteenpäin, sama matka takaperin ja sitten pidempi spurtti eteenpäin.
  2. Lyhyt pätkä sivuittain ja sitten pidempi spurtti eteenpäin. Tämä tehtiin sekä vasemmalle että oikealle.
  3. Lyhyt pätkä takaperin, sitten kääntyminen ja pidempi spurtti eteenpäin. Tämä tehtiin kääntyen sekä vasemmalle että oikealle.
Tämän jälkeen rakensimme radan ja siihen tutustuttiin kilpailunomaisesti. Sitten seurasikin tehtävä piirtää rata paperille muistista. Olipa vaikeaa! Kepit, A ja puomi olivat kaikki radan toisella laidalla ja niiden sijoittaminen paperille kävi kohtalaisen hyvin. Toisella puolella oli lähinnä hyppyjä ja näiden sijoittamisen kanssa minulla oli ongelmia. Kävimme vielä radan läpi yhdessä ja pohdimme erilaisia ohjausratkaisuja.

Jokainen sai valita pari kolme kohtaa mitä halusi treenata koiran kanssa. Kun kaikki olivat käyneet kerran radalla, niin oli vuorossa kilpailunomaiset suoritukset. Ohjaajien piti kertoa, että mihin asti tekevät rataa virheettömästi, eli asettaa realistinen tavoite. Mikäli koirakko pääsi ko kohtaan asti, niin siihen piti myös lopettaa. Mikäli tuli virhe ennen tätä, niin ei saanut jatkaa. Näki hyvin, että monilla nousi kisafiilis (sekä koirilla että ohjaajilla). Uskon itse, että tällaista treeniä olisi hyvä tehdä aina välillä.

Kommentit