Alamäen matka jatkuu

Soitinkin jo eilen uudelleen Aistiin, kun Tino oli taas tiistai- ja keskiviikko-iltoina epäpuhdas. Epäpuhtaus oli lievempi kuin maanantaina, jolloin kyseessä oli ontuminen. Epäpuhtaus esiintyi taas illalla levon jälkeen. Tänään aamulla auton nokka suuntasi sitten vaihteeksi kohti Aistia ja ortopedimme Silvia Jauernigin luokse. Tino ei luonnollisesti ontunut enää tänään aamulla.

Ortopedinen tutkimus: ei ontumista lainkaan. Kaikki nivelet tuntuvat normaalilta, ei nivelten effuusiota (täyttymistä), normaalit liikeradat eikä kipureaktiota. Niskan liikuttelu ei ollut kivulias.

Suunnitelma: etujalkojen skintigrafia Hyvinkään hevossairaalassa (ainoa paikka Suomessa, missä ko tutkimusta tehdään eläimille).

Silvia laittoi lähetteen Hyvinkäälle ja sieltä soitettiinkin jo minulle. Tinolla on nyt aika tutkimukselle keskiviikkona (24.10). Tulokset saadaan sitten mahdollisesti ensi viikon lopussa, kun Silvia on saanut kuvat ja katsonut niitä.

Hyvinkään hevossairaalan sivuilla kerrotaan skintigrafiasta näin "Skintigrafiassa hevosen verenkiertoon annetaan radioaktiivista isotooppia, joka hakeutuu luustoon ja varsinkin ongelmakohtiin, kuten nivelrikot, rasitusvammat ja murtumat. Gammakameralla kerätään tieto säteilevän isotoopin jakautumisesta luustossa."  Pidempi teksti löytyy täältä.

Kommentit

  1. Voi kun nyt jo häviäisi nuo oireet! Paljon paranemista täältä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti