Mökkihöperöiden kuulumisia ja kenkä-asiaa

Vapaa-aikaa on yllättäen paljon enemmän kuin normaalisti, kun ei ole treenejä ja ulkoileminen on ollut vähäisempää kuin normaalisti. Tinon lenkit ovat sen 3-4 kertaa 15 minuuttia per päivä ja lisäksi käyn usein jonkun vähän pidemmän lenkin Pippinin ja Ironin kanssa.

Tinolta loppui kipulääkekuuri maanantaina (24.9), eikä jalka ole nyt oireillut viime viikon alun jälkeen. Ensi viikolla lenkit saavat olla jo huimat 3-4 kertaa 20 minuuttia per päivä. Eiköhän tämä tästä. Tino on käyttäytynyt yllättävän hyvin. Olen itse asiassa melkein vähän huolestunut sen rauhallisuudesta. Lyhyiden lenkkien lisäksi olen yrittänyt keksiä pojalle hieman aivotyötä, mutta onhan se kuitenkin paljon vähemmällä tekemisellä kuin normaalisti.

Kirjoitin toukokuun lopussa kenkäostoksistani tänne. Noista kahdesta kengistä olen käyttänyt eniten Merrellin Barefoot Run Pace Glov tossuja. Nämä ovat olleet aivan mahtavat sekä kävelylenkeillä että agility-treeneissä. Olen itse asiassa käyttänyt niitä läpi kesän myös meidän työmaalla (mikä on siis nykyään kotimme). Kengät ovat todella kevyet ja pidän siitä, että oikeasti tuntee mihin astuu (kivet, oksat, jne.).
Nyt syksyn saapuessa olen kuitenkin kohdannut muutaman ongelman noiden tossujen kanssa. Ensinnäkin ne eivät pidä vettä. Toinen huono puoli on, että jalkoja rupeaa paleltamaan, jos seisoo paikoillaan nyt kun maa rupeaa olemaan jo kylmempi. Liikkuessa jalat pysyvät kyllä lämpiminä, mutta jos on tarvetta seisoskella, niin nämä tossut eivät enää ole hyvä vaihtoehto. Rupesin näiden syiden takia etsimään paljasjalkakenkiä, mitkä olisivat suunnattu syys- tai talvikäyttöön. Löysin ainoastaan kahdet mallit, mitkä otin harkintaan.


Ylemmät ovat Feelmaxin Kuuva jalkineet ja alemmat Vivobarefootin Off Road Hi Womens Leather jalkineet. Noista kahdesta Kuuvassa on ohuempi pohja (2,5 mm). Off Roadeissa ulkopohjan perusta on 2,5 mm, jonka päällä on 4 mm korkeat nappulat. Näissä on lisäksi 3 mm paksu irrotettava välipohja.

Kävin muutamissa urheilu- ja retkiliikkeissä etsimässä näitä, mutta niitä ei tahtonut löytyä kauppojen hyllyiltä. Löysin sitten vihdoinkin nuo Vivobarefootin Off Roadit Tammiston Retkiaitasta ja pääsin kokeilemaan niitä jalkaan. Kyllähän ne tuntuivat paljon järeämmältä kuin nuo Merrellin kesätossut, mutta silti koin, että Off Roadeissa oli hyvä kontakti maahan. Lisäksi pidin siitä, että kengissä on nappulat parantamassa pitoa. Kuuvan pohjat ovat nimittäin vuorostaan melko sileät. Olisi kyllä ollut kiva kokeilla myös Kuuvia, mutta niihin en törmännyt kaupoissa.

Ottaen huomioon omat tarpeet ja paikat, missä minulla on ajatus liikkua, niin päädyin noihin Vivobarefootin Off Road Hi Womens Leather jalkineisiin. Liikun kuitenkin aika paljon metsissä ja epätasaisella alustalla, joten koen kenkien pidon olevan tärkeä. En ostanut kenkiä liikkeestä, vaan tilasin ne Scandinavian Outdoor Storesta, koska olivat siellä 20 % alennuksessa. Kenkien ovh oli 199 € ja maksoivat alennuksessa 159,20 €.

Jos kuitenkin joskus törmään noihin Kuuviin, niin haluan kyllä ehdottomasti kokeilla niitä jalkaan. Ne ovat tietojen perusteella kevyemmät, joten voisivat ehkä sopia Off Roadeja paremmin syksylle ja keväälle. Olen nyt itse kokenut, että jaloilla on aika lämpimät oltavat noissa Off Roadeissa ainakin vielä, kun mittari näyttää n. +10 astetta. Olen tähän asti tehnyt vaan lyhyempiä lenkkejä (15 min) Off Roadeissa, joten hirveän paljon en tässä vaiheessa sano niistä. Pientä sisäänajoa kengät vaikuttavat vielä tarvitsevan, kun tuntuvat hieman kovilta tai liian jämäköiltä jalassa. Lisäksi tosiaankin jaloille tulee aika lämmin. Pitääkin kokeilla miltä nuo tuntuvat, jos otan sen välipohjan pois.

Kommentit