Lisää taukoa ja lepoa

Kävin eilen Tinon kanssa Aistissa ortopedi Silvia Jauernigin luona. Oli muuten todella tarkan ja pätevän oloinen ortopedi, suosittelen.

Kokeilin viikonloppuna lenkittää hieman enemmän ja päästin Tinon hetkeksi juoksemaan myös vapaana, jotta näkisin miten rasitus vaikuttaa jalkaan. Yhdet 45 min lenkit sekä lauantaina että sunnuntaina sujuivat ihan hyvin (vapaana 10-20 min), mutta sunnuntain iltakävelyllä Tino rupesi liikkumaan epäpuhtaasti n. 20 minuutin jälkeen. Eli oli oikein hyvä asia, että maanantaille oli lekuriaika.

Ortopedinen tutkimus:

"Kävellessä hieman epäsäännöllisyyttä vasemmassa etujalassa. Pystyy varaamaan täysin painoa tälle jalalle istuessaan, ei painon siirtelyä oikealle etujalalle.

Niskan ja pään liikkeet ja liikuttelu onnistuu normaalisti ilman vastustelua. Yhdessäkään nivelessä ei paksuuntumista tai nivelten effuusiota (täyttymistä). Kaikissa nivelissä normaalit liikeradat eikä kipua.

Aksillaari alue normaali.

Ontuman syy on todennäköisesti olkanivelen/olkapään pehmytkudoksessa traumasta aiheutunut. Muut nivelet ovat epätodennäköinen syy ontuman aiheuttajaksi, koska ne olivat palpoidessa täysin normaalit ja niissä oli normaalit liikeradat."

Ortopedi selvensi, ettei olkaniveltä pysty tunnustelemaan samalla tavalla kuin jalan muut nivelet, koska on isomman lihasmassa alla. Vamma on luultavasti pieni, koska myös olkanivelen liikeradat olivat normaalit ja kivuttomat. Toivotaan, että asia on näin! Huonona puolena tässä on se, että tuon tyyppisen vamman kanssa menee tovi, ennen kuin se on parantunut. Taukoa agilitysta tulee ainakin kaksi kuukautta ja remmiliikuntaa on luvassa näin alkuun kuukausi. Ensimmäiset kaksi viikkoa lenkkien pituus on max 15 minuuttia ja tämän jälkeen saa lisätä liikuntaa 5 min/lenkki/viikko. Kontrolliaika on kuukauden päästä.

Tino syö nyt alkuun kipulääkekuurin, jotta mahdollinen tulehdus saadaan pois.

Kommentit