3-luokan korkkaus

Mehän nousimme 3-luokkaan heinäkuun alussa, mutta siitä asti ollaan oltu kisatauolla, eikä kyllä olla treenattukaan kovin paljon. Eilen korkkasimme sitten 3-luokan SyysSkaboissa aloittaen samalla uuden kisakauden. Tulokset eivät olleet päätä huimaavia, mutta meillä oli oikein hauskaa.

Aloitimme Esa Muotkan tuomaroimalla agilityradalla, rimat 60 cm. Tällä radalla ratkottiin samalla BATin seuramestaruus. Tino pudotti yhden riman (2. hyppy), mutta teki muuten virheettömän radan. Olen etenkin tyytyväinen siihen, että Tino selvisi sekä putki-puomi että putki-A erottelusta, vaikkei näitä olla juuri ollenkaan treenattu. Saimme lisäksi muutamia oikein nättejä käännöksiä, ainakin pituuden jälkeen ja ennen pujottelua. Kyllä Tino osaa kääntyä hienosti, kunhan sille muistaa kertoa, että käännytään ;-)

Päivän toinen rata oli Zeljko Goran hyppyrata, rimat 65 cm. Alussa pari käännöstä levähtivät ja Tino sekoitti jotenkin rytmin pujottelun lopussa ja törmäsi yhteen keppiin ja tuli sitten pois väärästä välistä. Korjasin ja jatkoimme. Sain kalastaa Tinoa mukaan parissa kohtaa, mutta hyvin Tino kesti nämä ja meni sinne, minne pitikin. Ennen pussia en päässyt tekemään suunniteltua valssia ja lähdin tekemään huonoa takaaleikkausta, jolloin Tino väisti pois alta. En korjannut, vaan jatkoin maaliin, joten HYL tältä radalta.

Viimeinen rata oli Hans Friedin tuomaroima agilityrata, rimat 60 cm. Saimme heti 4. hypyltä kiellon, kun Tino tuli niin laajassa kaarteessa ulos putkesta. Korjasin tämän, mutta olin sitten myöhässä seuraavassa kohdassa, jolloin Tino ampaisi A:lle putken sijaan. Korjasin, mutta kun vuorossa oli A, niin Tino tuli aika lailla läpi kontaktilta, joten korjasin ja keskeytin siihen. Ihan vielä ei olisi tarkoitus vetää kontaktit läpi, eikä ainakaan ilman, että pyydän. Tältäkin radalta siis HYL.


Oli kiva huomata, ettei nuo 3-luokan radat tuntuneet mitenkään kauhean vaikeilta, vaikka itselläni on pitkä tauko 3-luokasta, n. 1½ vuotta. Ja Tinokin selvitti monta kohtaa oikein hienosti, vaikka poika on vielä nuori ja kokematon. Tästä on hyvä jatkaa! Ja hauskaa siis oli!

Treenilistalle meni nyt ainakin putkilta kääntyminen. Kontaktit pitää myös saada varmemmaksi ja minun pitää käyttää selkeitä vapautuksia. Keinu vaatii edelleen myös itsevarmuutta, koska nyt Tino vähän epäröi keinua ja hiipii.

Kommentit