MM-karsintatunnelmissa näin kesän lopussa

Meiltä jäi elokuun alussa muutamat viikkotreenit väliin muutto- ja rakennushässäkän takia ja viime viikolla oli ratatreenit ryhmätreenien sijaan. Pääsin näin ollen vasta eilen korkkaamaan tämän kauden viikkotreenit BATin Tavoitteellisessa kilpailuryhmässä. Tällä kertaa ei ollut kouluttajaa, vaan teimme kimpassa yhtä MM-karsintarataa.


Olin aluksi ajatellut ohjaavani alkua pussin oikealta puolelta, mutta koska jouduin tukemaan Tinoa 2. hypyllä (ettei ohittaisi), niin tämä ei toiminut (en saanut etumatkaa, jolloin Tino kääntyi pussin jälkeen katsomaan, missä olen). Kokeilin sitten pussin vasenta puolta ja tämä sujui hyvin. Pieni vekki/kääntökäsky 2. hypyllä ja sitten leikkaus pujottelulle. Tino haki pujottelulle tosi kivasti.

7-10 kohta toimi parhaiten valssaamalla 7.  ja 9. hyppyjen jälkeen. Tässä sain kyllä olla tarkkana, ettei Tino ohittaisi 7. hyppyä, jos vähänkin kiirehdin turhaan. Kokeilin myös toista puolta, mutta tässä Tino hyppäsi helposti 7. hypyn niin pitkälle linjan ohi, että joko ohitti muurin tai hyppäsi muurin niin vinoon, että jatkoikin selän takaa 11 A hypylle.

11 A-B kaarre oli ihan hyvä, kunhan vekkasin hieman ennen A-osaa, muuten levisi. Takakaari sujui ongelmitta, 16. hypyllä ja 17. putkella minun oli pakko takaaleikata, jotta linjat onnistuisivat. Leikkasin myös 19. hypyllä.

Jäi hyvä fiilis treeneistä. Ne kaarteet, mitkä levisivät alussa, saatiin aika hyviksi riittävällä ennakoinnilla. Unohdan helposti kertoa tarpeeksi hyvin käännöksistä, kun en oikein ole vielä tottunut tähän.

Kommentit