Kvarkin-päivä ja Zeljko Goran koulutus

Lähdimme sunnuntaina kohti Nummelaa, missä tuli sitten vietettyä puolet päivästä. Meillä oli Kvarkin-päivä, mikä koostui Zeljko Goran agility-koulutuksesta sekä yhdessäolosta. Mukavaa oli!

Zeljko käyttää itse paljon äänikäskyjä koirille. Hän opettaa muun muassa suullisella käskyllä kääntymistä oikealle ja vasemmalle. Hänelle on tärkeää, että koira on itsenäinen ja tietää, mitä siltä odotetaan. Zeljko valitsee lisäksi itselleen sellaisia ohjausvalintoja, mitkä auttavat häntä juoksemaan sujuvasti ja pysymään koiran edellä.

Teimme kahta n. 18 esteen pituista rataa (hyppyjä ja putkia). Meillä hieman levisi kaarteet alkuun, tai siis todella paljon ;-) Näitä treenattiin sitten paremmaksi ja saimmekin oikein nättejä käännöksiä tehtyä. Vaikeimmat linjat meille koostuu kahdesta rinnakkaisesta hypystä, missä ensimmäinen hyppy suoritetaan poispäin ja toinen kohti ohjaajaa, eli ihan sellaista peruskaarta. Näissä Tino kaarrattaa usein reippaasti, enkä oikein tiedä miten saisin linjan paremmaksi. Zeljko halusi, että käytän näissä nimeä, eli että kutsuisin ennen kaarta ja kaarteen aikana Tinoa nimellä. Tämä kyllä toimi ja linja oli jo melko siisti. Minua kuitenkin vähän mietityttää useasti toistuvat suulliset käskyt, joten minun pitää kyllä vielä hetken sulattaa asiaa. En haluaisi tuoda kovin paljon haltuunotto- tms. käskyjä radalle, jotten sitten rupea viljelemään niitä liikaa.

Radat olivat muuten hauskan vauhdikkaita ja löysimme Tinon kanssa hyvän rytmin. Koirista otettiin myös jokunen perhepotretti, toivottavasti ne tulevat johonkin nähtäväksi.

Kommentit