Vihdoinkin vapaatreeniä

Viime viikko oli kisapainotteinen, ja ajattelin itse asiassa käydä vielä huomenna kisaamassa ennen ainakin kuukauden kisataukoa. Oli siis hyvä päästä eilen vapaatreenaamaan, ettei homma mene pelkästään kisaamiseksi.

Pujottelu: 5-6 toistoa, teemana sisäänmenokulmat (n. 90-180 astetta). Sisäänmenot näyttivät varmoilta (ohjurit apuna) ja pujottelu sujui muutenkin kivasti ja vauhdikkaasti. Jes! Tino teki yhden lopetusvirheen ja tästä johtuen seuraava toisto oli epävarmempi ja hitaampi, mutta sitten sujui taas ongelmitta.

Keinu: ensimmäinen toisto (putken kautta) oli vauhdikas ja varma. Tino meni hyvin päähän asti ilman hidastelemista. Seuraavat toistot olivat sitten vähän hitaammat, eli Tino rupesi hidastamaan liian aikaisin. Vedätän tällä hetkellä aina keinulla, jotta saisin Tinon tulemaan vauhdilla päähän asti, mutta voisi yrittää kokeilla etupalkkaa.

Puomi: haluan treenata puomin itsenäisemmäksi Tinolle, jotta puomi suoritettaisiin aina vauhdilla päästä päähän riippumatta siitä, missä olen. Laitoin etupalkan (lelun) muuripalikan taakse piiloon n. reilut 7 metrin päästä alastulosta. Lelu muuripalikan taakse sen takia, ettei Tino rupeaisi tuijottamaan lelua liikaa. Ylösmeno ja suora osuus puomista menivät vauhdikkaasti. Alasmeno oli myös kohtuullisen reipas, mutta kuitenkin selkeästi hitaampi. Lisäksi Tino laittoi alkuun vaan toisen tassun maahan, ja tämänkin juuri ja juuri alastulon reunan yli. Tein lähestymisen tarkoituksella niin, että jäin luonnollisesti hieman taakse/jälkeen, joten en tiedä johtuiko epäröivä kontaktiasento tästä, vai siitä, että tuli tehtyä keinua ensin (missä kaikki tassut pidetään keinulla). Oli ehkä tässä vaiheessa hölmöä treenata sekä puomia että keinua samalla treenikerralla, tai olisi ainakin pitänyt tehdä jotain muuta välissä. Vahvistin muutamia kertoja pelkkää alastuloa ja asentoa, mutta tämänkin jälkeen tassujen tuominen maahan oli vähän niin ja näin, kun otin koko puomin. Fokus eteen kontakteilla ja oma sijoittuminen (taaksejäänti, sivuetäisyys, jne.) ovat kyllä nyt treenilistan kärjessä.

Hyppytekniikkaa: vauhdista kokoamista kolmioharjoituksella. Ulkohypyt olivat 55-65 cm. Tino näytti hyppäävän hyvin ja maltilla.

Kommentit