Apua, 3-luokka kutsuu!

Tino nappasi HAUn eilisessä iltakisoissa viimeisen nollan 2-luokasta saaden SERTin ja siirto 3-luokkaan vahvistui näin. Tuomarina ensimmäisellä radalla oli Esa Muotka ja rata näytti tältä:

Heti, kun katsoin rataa, niin totesin, että on sujuvan ja mukavan näköinen, mutta että lähestyminen pujottelulle on haastava ainakin meille. Otin vasta viime vapaatreeneissä sisäänmenokulmat uudelleen treenin alle (tähän asti olemme keskittyneet lopetuksen parantamiseen, pujotteluvauhdin nostamiseen ja muuten vaan itsevarmuuteen) ja tarjolla oleva kulma näytti yksinkertaisesti liian vaikealta. Siinä ei myöskään ollut tilaa suoristaa koiraa (putken ja pujottelun välissä oli 2-3 metriä).

Tutustuin rataan ja jäin miettimään, että pitäisikö vaan kierrättää koko 16-putki ympäri ulkokautta vai kuitenkin kokeilla lähettämistä kepeillä putken puolelta ja sitten tehdä takaaleikkaus. Putken kierrättäminen tuntui tosi hölmöltä ratkaisulta ja turhalta varmistelulta. Totesin kuitenkin, että jos tietää, ettei koira hallitse tuollaista kulmaa, niin miksi mennä vaatimaan vielä kisoissa sellaista? Joten kierrätin sitten sen putken ympäriltä. No niin, tulipa tästäkin pitkä selitys ;-) Tuli muuten aika paljon sisäänmenovirheitä radalta, kun koirat tulivat sen verran pitkälle ulos putkesta, että avokulma oli jo yli 90 astetta. Sisäänmenossa olisi auttanut, mikäli koira olisi osannut tulla ohjaajan käsimerkkauksella oikeaan väliin (tätäkään ei olla vielä harjoiteltu).

Tein siis nössön viennin pujottelulle, mutta muuten ratakuviot sujuivat aika kivasti. Tino kolautti hieman A:n jälkeistä hyppyä (hypyt 60 cm). Olin tehnyt sokkarin A:n jälkeen ja sitten ennakoivan valssin 11. hypylle (ei kyllä tainnut olla niin ennakoiva kuin oli tarkoitus olla...).

Puinen keinu aiheutti taas epävarmuutta. Tein sokkarin keinun jälkeen ja vapautin aika nopeasti kontaktilta. Videolta huomasin, että Tino tuli aika vinosti pois keinulta, kun oli jäänyt niin ylös. Epäröintiä oli myös puomilla, kun Tino taisi sekoittaa tämän keinuun ja lähti hitaasti ylösmenolle.

Hitaista kontakteista ja pitkästä pujottelulähestymisestä huolimatta tulos oli -8,47 sek ja tällä irtosi 2. sija ja SERT. Voittajan aika oli -8,50 sek, joten paljon emme hävinneet. Tinon etenemä oli 4,15 m/s. Video on vielä kamerassa, mutta kai sekin on pakko julkaista ennemmin tai myöhemmin ;-)

Tino ja lelupalkinnot

Tässä nyt se videokin.

Kommentit