Vauhtia ja rimoja

Lähdin eilen kouluttamaan BATin Aloittelevaa kilpailuryhmää ja treenasin samalla Tinon kanssa ennen kouluttamisvuoroani. Minulla oli rata, missä oli ajatuksena keskittyä etenkin pakkovalsseihin ja päällejuoksuihin.

Ratapohjana oli rata, mitä Sari Ankkuri käytti viime syksynä Tinon ryhmälle, mutta hieman muokattuna. Tässä alkuperäinen ratapiirros:


Kohdat 1-9 löytyivät muunnoksestani, mutten ottanut välistävetoja mukaan. Sen sijaan oli kohta, missä mentiin 9. putki, 4. hyppy toiselta puolelta ja siitä suoran putken kautta seuraavalle mutkaputkelle.

Pakkovalssi-jaakotus toimi kivasti Tinon kanssa 2. hypylle ja pystyin ottamaa hyvin etumatkaa, jotta ehdin 4. hypyn päällejuoksuun. Tässä Tino pudotti kuitenkin riman todella herkästi (60 cm). Sille tuli kiire minun perään, eikä pahemmin ollenkaan keskittynyt hyppyyn.

Ehdin hyvin tekemään pakkovalssin 6. hypylle ja vielä 8. hypylle. Nämäkin rimat tulivat jokunen kerta alas, mutta rupesivat pysymään ylhäällä, kunhan rauhoitin ohjauksen.

Päällejuoksu toisesta suunnasta 4. hypylle toimi hyvin ja tässä rima pysyi ylhäällä. Kokeilin 1-4 kohtaa uudelleen, mutta edelleen rima alas. Jos otin pelkästään suoran putken kautta, niin rima pysyi paremmin. Tino ei tunnu muuten vaan pudottelevan, mutta pudotukset kasaantuvat sitten tiettyyn kohtaan ja liittyvät yleensä aina korkeaan vauhtiin yhdistettynä siihen, että vedätän, jolloin Tinolle tulee kiire perään.

Kävin toisella kentällä ottamassa muutamia toistoja pujottelulle. N. 90 asteen umpikulma sujui kivasti, mutta avokulma oli huonompi (meni kakkosväliin). Tiukat takaaleikkaukset keppien alussa sujuivat hyvin ja lopetuksien kanssa ei ollut ongelmia, mutten myöskään ottanut sivuetäisyyttä.

Kommentit