Vauhdin huumaa

Toni Koutu koulutti taas eilen Tinon ryhmää. Ratana hänellä oli WAO 2012 kisoista yksi rata.


Minit ja medit aloittivat, joten kävin tekemässä hyppytekniikkaa Tinon kanssa ennen meidän vuoroa. Minulla oli perussarja (5 hyppyä) ja sen jälkeen 9 jalan etäisyydellä kaari (4 hyppyä). Aloitin tekemällä pelkän perussarjan takaakiertona molemmista suunnista. Tämä sujui hyvin. Seuraavaksi sitten vaihtelevasti kaaren kautta perussarjalle tai toiste päin. Nämäkin sujuivat hyvin ja Tino hyppäsi perussarjan kaksi viimeistä hyppyä vain kerran yhdellä loikalla (tällöin lähestyminen kaaren kautta perussarjalle). Jätin seuraavalla kerralla lelun perussarjan viimeiseen väliin muistuttamaan oikeasta suoritustavasta ja tämän jälkeen ei tullut tuplahyppyjä. Otin jonkun verran mukaan omaa liikettä, jotta Tino oppisi paremmin sietämään tällaista "häiriöntekijää" ;-)

Ratatreenit sujuivat kivasti, mutta vauhti aiheutti muutamia kömmähdyksiä. Pujottelulle tuli sisäänmenovirheitä, koska Tino tuli sen verran kovassa vauhdissa ja pitkässä laukassa, ettei taipunut ensimmäiseen väliin. Kokeilimme pientä hidastavaa käskyä/ohjausta, mutta tämä ei auttanut. Yritin mennä vähän näyttämään sisäänmenoa, mutta tämäkään ei auttanut. Se mikä toimi, oli että jäin itse 2-3 hyppyjen väliin lähettämään ja lähdin liikkeelle vasta, kun Tino aloitti pujottelun. Pitää edelleen vahvistaa kulmia ja sitten myös lisätä omaa liikettä enemmän.

Puomin alla oleva putki oli ihan kiinni puomissa, eikä noin leveästi kuin piirustuksessa. Tino suoriutui kuitenkin todella hienosti ja haki puomin molemmilla yrityksillä puomi-käskyllä.

Sekä 7. että 9. hypyn rimat (60 cm) tippuivat kerran tai pari. Nuo pudotukset ovat selkeästi nyt lisääntyneet treeneissä viime aikoina. 9. hypyllä minulla taisi tulla kääntävä käsky riman päällä, mutta haluaisin kyllä, että Tino huolehtisi rimoista, vaikka joskus teenkin jotain häiritsevää.

Lähetin 7. hypylle ja vedätin A:lla ja renkaalla, jotta ehtisin pakkovalssille seuraavalle putkelle. Ensimmäisellä kerralla Tino taisi tehdä A:n yhteensä noin kolmella laukka-askeleella, hyppäsi harjan yli niin että tömähdys vaan kuului. Otin A:n muutamia kertoja uudestaan ja nyt Tino oli paljon varovaisempi ja vähän hidas.

Suoritusvauhti oli myös ensimmäisellä keinutoistolla sen verran korkea, että Tino pysähti vasta maassa, kun jarrut eivät pelittäneet ihan halutulla tavalla. Keinua tehtiin sitten jokunen kerta ja tässäkin Tinosta tuli tuon vauhdikkaan suorituksen jälkeen varovainen ja hidasti vauhtia turhan aikaisin.

Loppusuoralla Tino ehti kysyä "minne" muutaman kerran. Takaaleikkasin okserilla. Tein suoraa pari kertaa etupalkalla, jotta eteen-käsky vahvistuisi.

Kävin vielä tauon jälkeen tekemässä pari palauttavaa toistoa hyppytekniikkaharjoituksien parissa.

Kommentit