Vähemmän säätöä, mutta hieman sählinkiä

Toni Koutun treenirata eilen BATin Nousevalle ryhmälle (eli Tinon viikkoryhmä tällä kaudella):


Olin luvannut, että Tino voi olla koekaniini koiranruoka Muschin kuvauksissa, missä kamera kiinnitettiin koiran eteen valjaiden avulla. Rimat laskettiin tämän takia aika alas (n. 35-40 cm), kun kamera oli rinnan päällä ja löi hieman rintaan liikkeessä.

Tinosta näki, että se vähän ihmetteli, että mikä kapistus oikein roikkuu menossa mukana, mutta hyvin hypyt, kontaktit ja pujottelu kuitenkin onnistuivat. Itse taisin häiriintyä enemmän kamerasta, kun minulla oli hieman vaikeuksia keskittyä rataan, kun mietin, että häiritseeköhän kamera Tinoa. Ohjaaja tarvitsee siis enemmän häiriötreeniä kuin koira ;-)

Jonkin verran sählinkiä siis oli, joten tein tauon jälkeen lopuksi vielä lyhyen treenin, esteet 1-18. Tino kolautti heti kaksi ensimmäistä hyppyä alas ja ehti sukeltaa putkeen, ennen kuin sain huomautettua. Pudotukset johtuivat varmaan siitä, kun Tino oli päässyt tekemään niillä matalilla hypyillä alkuun, eikä ollut vielä ihan ohjelmoitunut maksihypyille.

Aloitin siis uudestaan ja nyt sujui paremmin. Ennakoiva valssi 5. hypylle ei ollut niin ennakoiva, kuin mitä olin ajatellut. Tässä siis pitkä kaarros sekä rima alas.

Puomi-putki erottelu oli oikein nätti ja Tino haki hyvin puomin.

Ensimmäinen mersumerkki sujui ihan kivasti. Pakkovalssilla 8. hypylle ja valssi 10-11 väliin. Toisella mersumerkillä tein myös pakkovalssin alkuun, mutta tässä olin itse vähän myöhässä ja Tino joutui ponnistamaan todella lähellä hyppyä. 13. hypyn rima pysyi vielä ylhäällä, mutta huono hyppy sille ja lyhyt väli 14. hypylle aiheutti sitten sen, ettei Tino päässyt kunnolla ponnistamaan ja hyppäsi päin rimaa.

Tino haki hyvin pujottelulle ja lopetimme tosiaankin tuon toisen kierroksen seuraavalle putkelle. Tässä on video tuosta pätkästä. Kiitos Sinille kuvaamisesta!

Ensimmäisellä kierroksella teimme esteelle 32 saakka, mutta oli vähän sähellysfiilis. 19-20 välille ehdin hyvin tekemään sokkarin ja valssin sitten 21. hypyn jälkeen. Takaaleikkaus 24. hypylle oli ihan ok ja 31. hypyn jälkeen tein valssin.

Kommentit