Säätöä ja sählinkiä

Kävimme eilen tuuraamassa yhdessä BATin kilpailevassa ryhmässä. Kouluttaja ei päässytkään paikalle, mutta oli lähettänyt radan. Rata oli paikoitellen aika haastava ja me säädettiin ja sählättiin normaalia enemmän. Ehkä osittain sen takia, kun ei ollut sitä kouluttajaa valvomassa.

Alku sujui kylläkin kivasti. Takaakierto-niisto onnistui hienolla käännöksellä, kuten myös viistosti suoritettavat esteet. Seuraavaksi ollut A oli hyvä ja tämänkin jälkeinen kuvio oli hyvä, vaikka siinä oli muutamia ansaesteitä.

Pujottelukulma oli vaikea. Ensin piti saada hyvä käännös edeltävälle hypylle (poikittainen hyppy, mihin tuli 180 asteen käännös hypyn päällä) ja sitten yli 90 asteen avokulma. Laitoin ohjurit, mutta silti oli ongelmia, koska en saanut tarpeeksi hyvää käännöstä edeltävälle hypylle. Pujottelun jälkeen rata jatkui voimakkaalla 90 asteen käännöksellä, mutta päätin palkata eteen pujottelun jälkeen ja katkaisin radan siihen.

Jatkoin sitten rataa pujottelun jälkeen. Siinä tuli niisto-sokkari, mikäs oli ihan ok, sekä seuraavalla hypylle pelkkä niisto, myös ok. Puomi oli seuraava, kontaktit ihan kivat. Puomin jälkeen pituudelle oli aika inhottava lähestyminen. Se oli puomin vieressä, joten siihen tuli 180 asteen käännös. Tästä sitten suoran putken kautta hypyn takaakiertoon, ja putki syötti tietenkin suoraan hypylle, eikä taakse. Koska oli pakko suoristaa linjaa pituudelle, niin oli aika mahdotonta päästä ajoissa ohjaamaan takaakiertoa. Kohta onnistui jotenkuten sokkarilla pituuden ja putken välille ja poispäinkäännöksellä hypylle, mutta tähän tuli kyllä aikamoista sählinkiä. Ei olisi pitänyt jäädä hinkkaamaan tätä kohtaa niin paljon, kuin tuli tehtyä.

Teimme lopuksi yhtä pätkää, missä tultiin renkaan kautta keinulle. Tino lähti keinulle jotenkin vinosti pari kertaa ja menetti sitten tasapainon keinun puolessa välissä ja tipahti alas. Tämä aiheutti taas hidastelemista keinulla, kun otin keinun uudestaan muutaman kerran ihan suoralla lähestymisellä.

Halusin lopettaa johonkin helppoon juttuun, joten otin parin esteen suoran etupalkan. Ensimmäisellä kerralla Tino kolautti molemmat rimat alas, mutta toisella kerralla hyppäsi selkeästi paremmin.

Jospa koitettaisiin sählätä vähemmän tämän päivän treeneissä...

Kommentit