Pomppupäivä

Viime lauantaina (9.6) BAT järjesti Vappu Alatalon hyppytekniikan jatkokurssin. Oli todella kiinnostava ja opettavainen päivä. Tinon pomppimiset koottuna videolle:


Sattuipa hassusti juuri niin, että videon pikkukuvaksi päätyi kuva, missä teksti tuplaloikka ;-) Näitä ei kuitenkaan harrastettu mitenkään kauheasti. Vappukin sanoi, että vaikka niitä välillä tulee, niin ne näyttävät yleensä sujuvilta.

Aloitimme harjoituksella, missä oli perussarja, kaari oikealle ja vasemmalla sekä putki. Piirustus on suuntaa-antava (ja mitoitettu maksikoiralle).


Perussarja sujui vauhdikkaasti. Kaarteet sujuivat hyvin erikseen ja niin, että leikkasin kaarteiden välissä. Kokeilimme aluksi valssaamalla ensimmäisen karteen 3. ja 4. esteen välissä, mutta Tino ei ollenkaan reagoinut ohjaukseen. Pitää ottaa valssiharjoituksien perusasiat treenin alle. Sama harjoitus tehtiin myös toiseen suuntaan.

Ehdimme myös rakentaa toisen harjoituksen. Tässä oli okseri, loiva kaari, perussarja, putki, pysty, putki ja kasvava sarja. Suurin piirtein näin:


Perussarjan viimeisille hypyille tuli pari tuplaloikkaa, mutta muuten harjoitus sujui kivasti. Kuvion olisi voinut tehdä toiseen suuntaan, kunhan kasvavan sarjan olisi kääntänyt.

Tino saisi treenata vauhdista kokoamista jatkossa (ja tietenkin myös muita hyppytekniikkaharjoituksia vaihtelevasti). Vappu näytti, minkälaista harjoitusta voisimme tehdä tuon kokoamisen suhteen. Toivottavasti sain piirrettyä sen oikein.


Kommentit