Viikon kuulumisia

Tässähän on taas vierähtänyt reilu viikko edellisestä kirjoituksesta. Hirveän paljon muuta kuin töitä ja rakentamista ei ole tullut tehtyä, mutta viime viikon perjantaina (18.5) kävin Ironin ja Tinon kanssa Eläinlääkäriasema Mevetissä seurakaverin Anun pyynnöstä. Mevetissä kuvataan pätkiä syksyllä alkavaan Koiran elämää sarjaan, missä esitellään eri koiraharrastuslajeja. Iron ja Tino (ja ehkä vähän minäkin) osallistuvat jaksoon, missä kerrotaan agista.

Vaikka Iron ei ole kovin aktiivinen agi-koira enää, niin poika pääsi näyttämään taitonsa fyssarin vastaanotolla. Totesin, että Iron sopii Tinoa paremmin tähän osioon, koska toiveena oli kuvata koiraa myös vesijuoksumatolla ja tämähän on Ironille ennestään tuttu liikuntamuoto. Pikkumustaa kehuttiinkin helpoksi potilaaksi ja kuvaustiimi totesi, että on yhteistyökyvykäs tähti ;-)

Tino pääsi vuorostaan eläinlääkärin kanssa kuvattuun osioon, missä poika oli lähinnä rekvisiittana. Eli Tino sai olla toimenpidepöydällä ja näyttää komealta Anun puhuessa agilitykoiran terveydestä. Tino teki parhaansa hurmatakseen kuvausryhmän ja Mevetin henkilökunnan pyrkimällä kaikkien syliin...

Viikonloppu ja arki-illat ovat sitten pitkälti menneet tontilla. Talo näyttääkin jo ihan talolta.

Talo 24.5.2012
Tino tutustumassa ryömintätilaan...
Agility-treenit  23.5.2012

Sen verran olen ottanut taukoa rakennuspuuhista, että kävin keskiviikkona treenaamassa Tinon kanssa. Tai itse asiassa sekä Pippin että Iron pääsivät myös hetkeksi kentälle. Pippin teki putkia ja pujottelua, ja Iron sai juosta putkissa. Terrierit olivat innoissaan!

Tinon ryhmää koulutti Petri Heinonen, mutta ennen meidän vuoroa kävin hetken vapaatreenikentällä ottamassa pujottelua ja puomia. Puomi oli hyvä ja vauhdikas. N. 90 asteen kulmat toimivat hyvin pujottelulla. Lopetuskin oli hyvä, paitsi jos jättäydyin hieman taakse ja otin samalla sivuetäisyyttä, tällöin viimeinen väli jäi pujottelematta. Lopetuksen suhteen tarvitaan siis vielä treeniä, mutta nyt nuo kulmat olivat jo paljon paremmat kuin aikaisemmin.

Petrin rata oli mukavan sujuva. Pidin itse mielessä, että minun pitää muistaa katsoa koiraa ja onnistuin tässä ihan kivasti. Petri kuitenkin huomautti, että minä levitän/nostan ohjaava kättä herkästi, jolloin esimerkiksi takaakierrot venyvät turhan pitkiksi. Hinkattiin yhtä takaakierto-niistoa, jotta sain pidettyä käden lähempänä kroppaa ja pientä edistystä tapahtuikin. Tässä siis uusi asia, mihin minun tulisi kiinnittää huomiota. Tai ei se niin uusi ole, kun on siitä sanottu aikaisemminkin, mutta jos nyt osaisin itsekin ruveta miettimään asiaa enemmän, jotta saan korjattua ohjauksen paremmaksi.

Pujottelu tuotti radalla hieman ongelmia, kun loppui aika lailla kohti yhtä siivekettä. Tino hidastelikin lopussa ja jos en juossut ohi, niin ei pujotellut loppuun. Muuten treenit sujuivat aika mallikkaasti, joten jäi hyvä fiilis. Kävin vielä lopuksi ottamassa yhden toiston pujottelulle viereisellä kentällä ja nyt Tinon vauhti oli taas parempi.

Kommentit