Ulkokauden virallinen korkkaus

Eilen meillä oli ensimmäiset viikkotreenit ulkokentällä. Marika Nuikka oli kouluttamassa ja hänellä oli 17 esteen rata.


2. hypylle harjoittelimme ihmisnuolta. Tätä Tino ei kyllä osaa, vaan hyppäsi pitkälle, vaikka yritän jarruttaa sitä ajoissa. Pitää harjoitella kuntoon.

Marika halusi, että 5. hypylle tehdään takaaleikkaus ja sitten 13 hypylle ei leikata vaan tehdään peruskäännös, jotta nähdään miten koira osaa erottaa kääntävä ohjaus samalta puolelta, mutta kääntyen eri suuntiin. Takaaleikkaus sujuikin ongelmitta ja Tino kääntyi siististi A:lle.

A:n jälkeinen pyöritys tuntui jotenkin tahmealta ja hitaalta. Päällejuoksu 7., niisto 8., lähetys 9., niisto 10. ja valssi 11. hypyn jälkeen. Tino suoriutui kyllä tästä, mutta terävyys ei ollut paras.

Sitten tuli se peruskäännös 13. hypyn jälkeen ja tässä Tino kääntyi väärään suuntaan. Olin vähän hämillään, koska jäin kuitenkin taakse ja käännyin puomia kohti. Mietin itse, että olisi ehkä pitänyt ottaa enemmän sivuetäisyyttä. Jätettiin sitten lelu muutaman kerran merkkaamaan käännöksen ja tämän jälkeen kohta sujui ihan kivasti.

15. hypylle tein twistn, ei ongelmaa. Pujottelu oli ok ja okserinkin hyppy hyvä.

Pidettiin pieni tauko ja teimme vielä kohdat 1-5 ja 7-13, niin että lelu oli merkkaamassa käännöstä. Kohta 1-5 sujui hyvin, mutta kohdassa7-13 Tinolla oli vähän vaikeuksia keskittyä, kun puolet aivoista taisi olla lelun luona. Tässä tulikin useampi rima alas, mutta kun hieman huomautin (ihan nätisti) asiasta, niin Tino jaksoi keskittyä paremmin.

Harjoittelimme vielä itseksemme reilut 90 asteen kulmia pujottelulle. Keskityimme lisäksi pujottelun lopetukseen sekä niin, että rata jatkui eteenpäin että niin, että käännyttiin pujottelun jälkeen. Umpikulmat olivat helpommat Tinolle kuin avokulmat. Avokulmiin laitoinkin yhden ohjurin auttamaan. Tino teki yhden lopetusvirheen, kun menin itse valssaamaan aika yllättäen ja jyrkästi. Pidin ainoastaan viimeisellä toistolla yhtä ohjuria lopussa vahvistamassa loppua, joten muuten lopetus tuntui kyllä sujuvan kivasti.

Kommentit