Iron ja Tino fyssarin luona

Iron ja Tino pääsivät eilen Niina Sorvarin käsittelyyn Aistiin.

Iron

"Liikkuu tänään suorana, lievä lanneselän pyöristys, ei selkeää ataksiaa havaittavissa, taipuminen saisi olla selästä selvästi parempaa molempiin suuntiin, mutta liikkuu riittävällä takapotkulla. Aluksi pomputtaa vtj pari kertaa.

Seistessä oikea ilium lievästi kraniaalisempi kuin vasen, painonvaraus takajaloilla suht. symmetrinen, rangan jousto kohtalainen, hyvin lievä lanneselän pyöreys, syvät lihakset kehittyneet vartalossa, kauttaaltaan nyt kohtalaisen hyvät.

Lihaskireyksiä ei selvästi havaittavissa, rangan kevyt mobilisointi ja pehmytkudoskäsittely, nivelten liikkuvuudet hyvät. Lantion asento symmetrisempi käsittelyn jälkeen."

Niinan mielestä Iron oli selästi kehittynyt viime kerrasta. Iron on nyt taas päässyt liikkumaan aika normaalisti, joten lihakset ovat päässeet kehittymään. Huomaan edelleen, että takapää saattaa jäädä tietyissä asennoissa vinoon tai taakse, mutta liike on kuitenkin näyttänyt ihan ok:lta. Jatkamme nykyisillä jumppaharjoituksilla ja lisäksi taipumista ruvetaan treenaamaan enemmän. Iron painoi 8,4 kg.

Tino

"Liikkuu tänään suorana, selkälinja suora, riittävä takapotku, mutta liike näyttää hieman varovaiselta, taipuu vasemmalle hieman heikommin kuin oikealle.

Seistessä symmetrinen, lannerangan kaudaaliosan joustossa jäykkyyttä, syvät lihakset saavat kehittyä vielä vartalossa.

Lihaskireyksiä ja reagointia trapezius ja latissimus rintarangan molemmin puolin, nivelten liikkuvuudet hyvät. Rangan mobilisointia ja pehmytkudoskäsittely."

Jatkamme nykyisillä jumppaharjoituksilla ja lisäksi keskitytään enemmän rintarangan alueen lihasten kehittämiseen, kun sillä alueella on nyt usein ollut kireyttä. Lihakset ovat kuitenkin aina olleet pehmeät, joten mitään pahoja kireyksiä ei ole ollut. Tino painoi jo 22 kg.

Kommentit