Viime viikon agiliidot

Keskiviikko 11.4

Tinon ryhmätreenit, Emmi Lavikka oli kouluttamassa. Rata oli tällä kertaa ahtaampi kuin edellisviikkona. Tinolla oli rimat 55-65 cm.

Alussa oli pakkovalssi, jonka jälkeen tuli vielä nopeasti seuraava valssikohta. Tätä hinkattiin hetki jos toinenkin. Olin itse vähän huolimaton pakkovalssissa ja Tino ohitti hypyn useamman kerran. Tässä kävi taas se ongelma, että kun Tino tekee jonkun virheen kerran tai pari, niin sitten poika vaan jatkaa ja jatkaa saman linjan toistamista, vaikka ohjausta korjattaisiin. Palkkasin pelkästä pakkovalssista ja siitä, että hyppäsi esteen, mutta ohittaminen jäi kuitenkin vähän päälle.

Radalla oli taas jonkun verran tiukkoja kääntymisiä. Muurin jälkeen tehtiin 90 asteen käännös A:lle ja tässä oli vähän vaikea saada hyvä linja A:lle. Tino kääntyi kuitenkin oikein kivasti. Toisessa kohtaa oli n. 180 asteen käännös hypystä putkeen. Tämäkin käännös oli siisti ja ehdin putken jälkeen tekemään sokkarin, vaikka putki oli melko suora.

Pujottelussa pidin ohjureita lopussa. Pujotteluvauhti oli muistaakseni ihan ok. Pujottelun päähän tein valssin, kun rata jatkui 90 asteen käännöksellä.

Radan lopussa tuli vielä yksi tiukka käännös poikittaiselle hypylle. Tämänkin Tino teki hyvin.

Sunnuntai 15.4

Osallistuimme Katja Alalaurin kurssille.
2. hypylle tein päällejuoksun ja kierrätin muurin ennakoivalla valssilla. 5. hypyn jälkeen taas valssi (kokeilin ensin vedolla, mutta se ei kääntänyt ollenkaan.) Tino lähti aina hakemaan pujottelua muurin jälkeen, joten hierottiin tätä hetken.

Otin puomi-putki erottelun ensin erikseen, jolloin Tino haki puomin tosi hyvin, ottaen huomioon, etten ole treenannut näitä juuri ollenkaan. Kun kokeilin putken kautta, niin ensimmäisellä kerralla Tino meni puomin sijaan putkeen. Ongelmana oli, että kaarratti jo suoran putken jälkeen niin pitkälle, että linja vai seuraavaan putkeen. Putkijarrutuksella Tino kääntyi hyvin suoran putken jälkeen ja lähti hienosti puomille.

11. hypylle tuli ennakoiva valssi ja kepeille leikkaus (ohjurit alussa ja lopussa). Sisäänmeno oli hyvä, mutta Tino pujotteli hitaasti. Tino ei tunnu vielä jaksavan pitää motivaatiota yllä kepeillä, jos muita kohtia on hinkattu jo jonkin verran.

Kommentit