Vauhdista kääntymistä

Sopivasti tiistain hyppytekniikkatunnin jälkeen Emmi Lavikalla oli eilisissä viikkoharjoituksissa teemana vauhdista kääntyminen. Emmillä oli kaksi lyhyempää (15 ja 11 estettä) rataa samalla pohjalla. Radat olivat mukavan sujuvat. Pidin Tinolla rimat 55-65 cm.

Ensimmäisellä radalla tuli 180 asteen käännös pituuden jälkeen. Ensimmäisellä yrityksellä ohjaukseni oli hieman epäselvä ja käskytin lisäksi hyppy-käskyllä. Tino ei tässä oikein ollut sisäistänyt pituutta ja oikaisi hyyppämäällä vain pari palikkaa ja kääntymällä tolppien välistä. Paremmalla ohjauksella tässä ei ollut ongelmia ja käännöskin oli ihan siisti. Tino luki hyvin rytmitykseni tässä.

Käännöksestä jatkettiin suoraan putkeen ja siitä suoraan edessä olevalle hypylle, jonka jälkeen tuli välistäveto seuraavalle hypylle. Ryntäsin ensin ihan turhan lähelle hyppyjä, jolloin joudun kalastamaan Tinon välistävetoon, kun poika hyppäsi niin pitkän loikan. Kunhan maltoin rytmittää kohdan paremmin, niin homma sujui hyvin. Onnistuin myös vahingossa muutamia kertoja saamaan Tinon takaakiertoon, kun taisin olla hieman sen linjalla.

Hyppykuvion jälkeen jatkettiin pujottelulle, johon takaaleikkasin. Ei ongelmia ja pujottelukin oli ok, vaikkei lopussa ollut ohjureita. Vauhti saisi toki edelleen olla parempi.

Rata jatkui hypyn kautta puomille, sitten hyppy, jonka jälkeen päällejuoksu yhdelle hypylle ja työntö seuraavalle. Päällejuoksu oli hyvä, työnnössä olin alkuun liian lähellä estettä ja Tino otti riman alas, kun ei mahtunut kunnolla ponnistamaan.

Rata jatkui vielä suoraan putkeen, josta 180 asteen käännös toiseen putkeen. Putkijarrutus suoralle putkelle toimi kivasti ja käännös oli siisti.

Toisella radalla pujottelu oli alussa ja pujottelun jälkeen oli aika tiukka käännös putkeen. Laitoin varmuudeksi ohjurit loppuun vahvistamaan lopetusta. Putken jälkeen rata jatkui 180 asteeen käännöksellä suoraan putken, jonka jälkeen tuli takaakierto yhdelle hypylle ja työntö seuraavalle. Takaakierto onnistui hyvin, mutta Tino taisi kiirehtiä sen verran, että rima tuli kerran tai kaksi alas. Itse onnistuin kuitenkin olemaan ryntäilemättä tässä kohdassa ja annoin myös työnnössä riittävästi tilaa.

Rata jatkui vielä puomille, kontaktit olivat taas hyvät.

Emmi kehui vielä lopuksi, että paketti näyttää hyvältä ja että ohjaan hyvin ja rauhallisesti, vaikka koira on nopea. Vielä pitää toki saada turhat ryhntäilyt ja esteiden lähelle tunkemiset pois ;-)

Tähän lopuksi kuva BATin kisoista 24.3.2012. Tämä hyppy oli itse asiassa se, joka tuli alas radalla. Pitäisikö siis syyttää kuvaajaa viimeisen nousunollan sabotoimisesta? Tino keskittyy selkeästi vauhdikkaaseen ulkonäköön, eikä hyppäämiseen ;-)

Kommentit