Taitava pomppija

Tiistaina oli hyppytekniikkatunti Vappu Alatalon opeissa Sporttikoirahallilla. Tino teki töitä oikein hienosti, vaikka alusta vaikuttikin olevan liukas tassun alla etenkin kaarteissa.

Päivän harjoitukset
Lämmittelyksi oli laskeutumisharjoitus. Tino hyppäsi alkuun turhan kaukaa okserille, mutta kunhan jätin istumaan melko lähelle ensimmäistä hyppyä, niin sitten hyvä ponnistuspaikkakin löytyi.

Lopputunnin keskityimme pieneen hyppytekniikkarataan. Tämä tehtiin molempiin suuntiin, ensin oikealle ja sitten vasemmalle. Tino teki töitä oikein hienosti ja osasi sovittaa askeleen kivasti väleihin. Aloitimme oikeassa kierroksessa power gridistä (lähtö paikoiltaan) ja ensimmäinen palkkaus oli kaaren jälkeen. Tämän jälkeen koko kierros ja tauon jälkeen vasen kierros.

Ensimmäisistä vedoista oikealle on video:


Kaari oli vasemmalle huonompi kuin oikealle ja Tino liukasteli tässä enemmän, kun ei lähtenyt heti kaaren alussa kääntymään. Teimme kaarta joitain kertoja viimeisen perussarjahypyn takaa ja näin kaarityöskentely parani vähän toistojen myötä.

Teimme lopuksi vielä power gridillä vauhdista kääntymistä viimeisin hypyn jälkeen. Tätä tehtiin ohjaajan rytmityksen avulla, eli kiihdytys ja sitten selvä jarrutus. Tino vastasi liikkeeseen hyvin ja kääntyi tiukasti.

Kotiläksyiksi saimme ohjaajan liikkeen lisäämistä kaikkiin hyppytekniikkaharjoituksiin. Lisäksi myös kaariharjoitukset ja vauhdista kääntymiset.

Kommentit