Pääsiäiskisoja ja 2-luokan valloitus

Kisasimme pääsiäisenä lauantaina ja maanantaina. Tino vaikutti jaksavan hyvin (myös henkisesti), vaikka pääsiäinen oli muutenkin täynnä ohjelmaa.

Lauantai 7.4.2012, ATD (2 x agilityrata)

Lauantaina saimme heti ensimmäiseltä radalta viimeisen nollan 1-luokasta. Tino paineli menemään mukavaa vauhtia (etenemä 4,74 m/s) ja nappasi nollavoiton! Tulos siis -20,11 ja luokassa oli 25 koiria. Keinulla vauhti meinasi tehdä kepposen, eivätkä jarrut toimineet ihan täysin, mutta keinu ehti juuri ja juuri osua maahan, ennen kuin Tino jatkoi matkaa.


Korkkasimme vielä 2-luokan iltapäivästä. Kepeille vienti tuntui ahtaalta, mutta pyöräytin Tinon vähän kauempaa, jotta tuli suora lähestyminen. Olin hieman huolissaan miten saan Tinon oikeaan putkenpäähän renkaan jälkeen, koska koiralla oli suora linja väärään päähän. Tino lähti kuitenkin vetoon tosi hyvin. Kehuin sitten tästä niin paljon, että Tino jäi katsomaan minua, eikä lähtenyt putkeen. Tästä kielto ja 5 vp. Loppurata sujui kivasti, nyt oli keinullakin selkeä pysähtyminen. Tuloksemme oli siis 5 vp, aikavirhe -9,40 (etenemä 4,06 m/s) ja sijoitus 8/22.


Maanantai 9.4.2012, HAU (hyppyrata ja agilityrata)

Maanantaina jatkoimme kahden startin verran 2-luokassa. Ensimmäisellä radalla (hyppyrata) Tino jätti viimeisen välin tekemättä pujottelussa ja olin itse tämän jälkeen vähän huolimaton. Ohjasin yhtä käännöstä liian voimakkaasti ja Tino kääntyi ennen hyppyä. En korjannut, joten radan tulos oli HYL. Viimeinen rimakin tuli alas.

Toisella radalla päätin, että nyt pitää itse tsempata, vaikka tulisi virheitä. Rata oli agilityrata kaikilla kontakteilla ja radalla oli paljon tiukkoja käännöksiä. Rytmitys radan alussa ei mennyt ihan nappiin ja käännökset vähän valahtivat, mutta loppuradalla linjat olivat jo siistit. Pujottelulle oli meille vaikea kulma ja taas 90 asteen käännös pujottelun jälkeen. Otin varman päälle ja suoristin pujottelulle ja vein liioteillusti suoraan pujottelun jälkeen. Tuloksena tältä radalta oli nolla, joka riitti 4. sijalle (koiria 40). Aikavirhe oli -7,95 ja etenemä oli muistaakseni juuri alle 4 m/s (HAU ei ole vielä julkaissut tuloksia nettisivuillaan).

Molemmat radat tässä:


Ja Anne Saviojan ratapiirrokset (maanantain radat):Pääsiäinen oli oikein antoisa tuloksien puolesta. Huhtikuussa tuskin kisaamme, mutta touko- ja kesäkuulle voisi taas katsoa startteja. Treenilistan kärjessä on nyt edelleen pujottelun vahvistaminen ja lähestymiskulmien treenaaminen. Kulmat ovat jo pitkään jäänet treenaamatta, kun olen keskittynyt itsevarmuuden nostamiseen pujottelussa.

Kommentit