Viholliseni sokkari

Keskiviikon treeneissä Marika oli taas kouluttajana. Treenien teemana oli sokkarit. Osaan tehdä luontevia sokkareita putkien ja kontaktien jälkeen, mutta muiden esteiden jälkeen tunnen usein olevani hukassa, joten treeni tuli tarpeeseen.



Sokkareita oli tarkoitus tehdä muurin jälkeen (este nro 4), 6-7 esteiden väliin, keinun jälkeen tuplat, pujottelun jälkeen ja 18-19 hyppyjen väliin. Tinolla oli rimat 55-65 cm.

Muurin jälkeistä sokkaria viilattiin muutamia keroja. Tässä tuli taas esille se, että minulla on vaikeaa löytää hyvä rytmi, kun koira lähtee paikoiltaan. Saimme kuitenkin tämän lopulta toimimaan kivasti.

6. hyppy taisi treeneissä olla hieman erilaisessa kulmassa putkeen nähden kuin piirustuksessa, ja koiralle tuli mielestäni luontainen lähestyminen hypylle. Ensimmäisellä yrittämällä hukkasin hetkeksi radan sokkarin jälkeen, mutta Tino jatkoi mukavasti eteenpäin 9. hypylle. On hyvä, että sentään koira osaa lukea rataa ;-)

Keinun jälkeen halusin ensin kokeilla vetoa hypylle. No, vetoni oli niin huono, että Tino tuli 14. hypyn väärältä puolelta. Teimme sitten kompromissin ja otin kohdan pakkovalssilla, kun tuplasokkari ei tuntunut itselleni luontevalta. Pakkovalssilla kohta sujui hyvin.

Pujottelussa pidin ohjureita lopussa ja lähdin liiankin aikaisin ja voimakkaasti tekemään sokkaria, jolloin Tino tuli ohjureiden yli/ali (en nähnyt). Kunhan maltoin hieman, niin Tinokin malttoi pujotella loppuun.

Sokkari 7-8 hyppyjen väliin oli ehkä haastavin linjan puolesta. Sain Tinon pari kertaa 7. hypyn ohi, kun ennakoin liikaa. Muutaman toiston jälkeen sujui jo paremmin.

Marikan mukaan sokkarit toimivat kivasti meillä. Itselläni oli vähän sellainen fiilis, että olin välillä aika hukassa, mutta hyvä jos sentään näytti hyvältä :D Pitää jatkaa sokkareiden treenaamista, mutta ne sujuvat sentään jo paljon paremmin kuin jokunen vuosi sitten.

Kommentit