Takaakiertoja kerrassaan

Jenna Caloander oli eilen kouluttamassa Tinon viikkotreeneissä. Radalla oli paljon takaakiertoja, mutta onneksi Tino hanskaa ne hyvin.


Tein Tinon kanssa esteet nro:t 1-16, rimat 55-60 cm. Tino pudotti ensimmäisen riman pari kertaa. Lähdössä olikin vähän niukasti tilaa, enkä saanut jätettyä Tinoa niin kauas hypystä, kuin normaalisti jätän. Muuten rimat taisivat pysyä ylhäällä.

2. hypylle niistosokkarin - itselleni muistutus: älä peruuta niiston jälkeen! 3-8 pyöritykset onnistuivat oikein kivasti, eikä takaakiertojen kanssa ollut ongelmia.

12. putkelle mentäessä leijeröin keskimmäisen hypyn. Tino kyseli ennen putkeen menoa hieman, mutta lukitsi kuitenkin putken aika nopeasti.

13. hypylle oli hyvä ottaa vastaan pakkovalssilla, koska muuten Tino ajautui hypyn väärälle puolelle.

Tein ensin kohdan 14-15 takaaleikaten putkelle, mutta Jenna laittoi kokeilemaan myös saksalaista 14. hypylle. Tämä onnistui yllättävän hyvin ja uskoisin, että oli nopeampi vaihtoehto kuin takaaleikkaus. On se vaan niin, että edestä vieminen on useimmiten nopeampi vaihtoehto kuin takaaohjaus. Nyt en tietenkään tarkoita sitä, että ohjaajan tulisi juosta edellä ja kuljettaa koiraa nenästä. Ei, enemmän on kyse siitä, että ohjaajan pitää lähettää koira suorittamaan eri kohtia ja siirtyä ajoissa näyttämään seuraavaa kohtaa. Näin koiralla on kokoajan tiedossa minne mennään ja voi huoletta kaasutella itsevarmana toivottuun suuntaan. Tämä kuulostaa itsestään selvältä, mutta paljon näkee varmisteluita tai muita kikkailuja, jotka aiheuttavat sen, ettei koira tiedä mihin suuntaan pitäisi mennä tai mitä pitäisi suorittaa.

Lopetimme siis A:lle. A sujui oikein kivasti.

Kommentit