Pujottelu-analyysi vol 2 sekä muuta treeniä

Maanantaina oli taas vuorossa vapaatreenit Katin ja Lunan seurassa. Tinon teemoina oli pitkälti samat kuin viime viikon maanantain vapaatreeneissä, eli pujottelu ja hyppytekniikka. Lisänä teimme keinua ja puomia.

Pujottelu: videoin taas pujottelun, jotta saisin paremman kuvan Tinon rytmiongelmasta. Itse siis epäilen, että ongelmat/epävarmuus pujottelun lopetuksen kanssa voisi liittyä siihen, että Tino hakee edelleen pujottelurytmiä. Viime viikolla vasemman puolen toistot olivat paremmat kuin oikean, mutta tällä kertaa selkeää puolieroa ei ollut nähtävissä. Tähän voi kyllä myös vaikuttaa se, että olin itse aina vasemmalla puolella lähettäessäni Tinoa pujotteluun ja pysyin joko vasemmalla puolella tai leikkasin oikealle puolelle.


Pujottelurytmi oli edelleen ajoittain sekarytmiä, mutta seassa oli yksi toisto, missä Tinolla pysyi tasainen rytmi yllä. Nopean analyysin perusteella näyttää siltä, että rytmi muuttuu, kun olen ohittamassa/ohitan Tinon. Vaikuttaa siltä, että Tinolle tulee kiire, kun olen siirtymässä vedättämään ja rytmi hukkuu sitten samalla matkalla.

Hyppytekniikkaa: Tino pääsi tekemään perussarjaa (4 hypyllä) ja etäisyyden arviointia (ensimmäiset hypyt 6-6 jalkaa ja viimeinen hyppy 9-10-11-9 jalan päässä). Perussarja sujui ihan kivasti ja näitä tehtiin kolme ennen kuin vaihdoin etäisyyden arviointiin. Etäisyyden arvioinnissa 9 ja 10 jalan välit olivat siistit, mutta 11 jalan kohdalla Tino teki jo isomman loikan. Tino vaikutti mielestäni jotenkin vähän löysältä, joten ehkä tuo pisin väli ei sen takia ollut yhtä hyvä kuin lyhyemmät. Lopetimme perussarjaan ja lisäsin nyt hieman ohjaajan liikettä, jolloin Tinolla meinasi ensin karata mopo vähän käsistä, mutta sai kyllä pidettyä paketin kasassa kohtalaisen hyvin.


Keinu ja puomi: lopetimme treenit muutamilla keinu- ja puomitoistoilla. Keinu oli ihan ok. Näytin puomin Tinolle ennen kuin lähetin suorittamaan sitä, ettei sekoittaisi keinuun. Tino erotti puomin hyvin keinusta ja lähti aina oikein kivalla vauhdilla suorittamaan puomia. Vauhti oli kuitenkin sen verran kova, että Tino muuttui aina hieman epävarmaksi puomin keskiosuudella ja hiljensi vauhtia vähän. Eiköhän tuokin muutu, kunhan poika saa lisää itsevarmuutta puomin suoritukseen. Tino jäi herkästi kontaktipinnalle puomin alastulokontaktilla, eikä tuonut etutassuja maahan. Vahvistin sitten lopuksi kontaktiasentoa muutamia kertoja.

Kommentit