Hyvän mielen treenejä

Suremiseen menee oma aikansa, mutta jotteivät ikävät ajatukset pääse valtaamaan pääni kokonaan, niin olen pitänyt huolta siitä, että muutakin ajateltavaa on. Sekä maanantaina että keskiviikkona suuntasin tämän takia treenaamaan.

Maanantain vapaatreenit

Pujottelu: Ihan kiva vauhti, 1 toisto yhdellä ohjurilla lopussa ja 3 ilman ohjureita, eikä yhtään lopetusvirhettä. Hieno Tino!

Puomi: lähestyminen sekä suorahkon putken kautta että käännöksen kautta, länki ylösmenossa. Tino teki siistejä ylösmenoja, mutta arpoi vähän alastulon kontaktiasennon kanssa (jäi herkästi kaikilla tassuilla kontaktipinnalle). Vahvistin asentoa.

Perussarja: 5 esteen perussarja 6 jalan välillä, lähestyminen takaakiertojen, istumisen, edestälähetyksen ja putken kautta. Tino suoritti sarjaa vauhdilla, mutta hyppäsi ainoastaan kerran viimeiset hypyt yhdellä loikalla. Edistystä! Tinon vahvin puoli ei ole ollut perussarja, eikä ainakaan, jos lähestyminen tapahtuu vauhdista, joten hyvää työtä sanoisin.

Keskiviikon ohjatut treenit

Marika koulutti ja oli tehnyt kivan ja vauhdikkaan radan. Radalla oli hyppyjä (55-65 cm), muuri, putkia ja puomi (tehtiin 3 kertaa radalla). Pidin puomin ylösmenossa länkiä.

Kokeilin sylivekkiä puomin jälkeiselle muurille, missä piti saada tiukka käännös. Tämä toimi hienosti! Tämän jälkeen putken kautta takaisin puomille ja tässä oli hyvä ottaa reippaasti sivuetäisyyttä ja siirtyä valmiiksi yhden hypyn taakse. Tino teki aivan uskomattoman hienon puomin ja alastulokontaktin!

Parin hypyn kautta sitten twisti yhdelle hypylle ja siitä luukutusta putkelle kolmen hypyn kautta. Twistiä harjoiteltiin muutamia kertoja.

Eteenmeno putkelle sujui hienosti. Tino lukitsi putken todella hyvin, vaikka se olikin hallin toisessa päässä. Poika otti kuitenkin minusta häiriötä ja räpsi kiireessä pari rimaa alas. Seuraavalla kerralla en käskyttänyt putkeen koko matkan ajan ;-) vaan ainoastaan suoran alussa. Nyt ei tullut rimoja alas, vaikka välit olivatkin vähän tiukat Tinolle. Jokunen väli taisi mennä in-and-out:ina... Ja välit olivat siis kuitenkin ihan sääntöjen mukaiset.

Putken jälkeen tuli taas tiukka käännös muurille ja siitä toiseen putkeen. Ennakoivalla valssilla ja ponnistuspaikan merkkaamalla käännös oli oikein hieno. Putken kautta puomille ja siihen rata loppuikin.

Tino on kyllä ollut mahtava viimeisten parin treenien aikana. Ehkä poika ymmärtää, että nyt tarvitaan onnistumisia ja hyvää mieltä.

Kommentit