Fyssari-ilta

Eilen illalla suuntasimme jälleen Aistiin, tällä kertaa fyssari Niina Sorvarin luokse.

Tino

"Taipuu tänään hyvin, istuu ja makaa symmetrisesti. Seistessä symmetrinen, mutta kääntää lanneselkää ajoittain convex vasemmalle, rangan jousto hyvä, syvät lihakset takana kohtalaiset, edessä ja vartalossa saisivat aktivoitua paremmin.

Lihaskireyksiä ja reagointia trapezius rintarangan molemmin puolin, samoin longissimus lannerangan oikealla puolella."

Lihaskireyksiä löytyi siis rintarangan molemmin puolin, mutta lisäksi lannerangan oikealla puolella. Jatkossa tehdään enemmän taivutuksia vasemmalle, jotta oikea puoli taipuisi auki. Pitää muutenkin nyt katsoa liikkuessa ja jumpatessa, että vasen puoli joutuu enemmän töihin.

Iron

Koska Ironilla on edelleen tämä mysteerinen selkäoire tms. ja lisäksi hiiva ei ole täysin ohi, niin sitä ei käsitelty. Niina kävi kuitenkin Ironin läpi siltä varalta, että jostain olisi löytynyt jokin selkeä syy heikkoon seisomiseen.

Ironin lihaksisto oli kauttaaltaan melko kireä, muttei kuitenkaan niin kireä, että pitäisi noin voimakkaasti vaikuttaa seisomiseen. Takareisissä saisi olla enemmän potkua (lihaksisto on tietenkin kärsinyt pitkästä levosta).

Sovimme, että jatkan nyt edelleen ulkoiluttamista lyhyillä lenkeillä (alle 15 min), mutta aloitan kevyen jumppaamisen ja taivuttelun, jotta takapään lihakset aktivoituisivat taas. Lisäksi selkää voisi käsitellä lämpö- tai kylmäkääreellä.

Pippin

"Seistessä vasen kylkikaari kaudaalisempi ja oikea puoli rintakehästä pyöreämpi kuin vasen, rangan jousto kohtalainen, syvät lihakset edessä ja takana kohtalaisen hyvät, vartalossa saisi aktivoitua tehokkaammin.

Lihaskireyksiä lanneselän molemmin puolin, nivelet ok."

Tämä oli nyt Pippinin 10-vuotistarkastus. Synttäreitä vietetään huomenna! Pippinällähän on ylimääräinen kylkiluu toisella puolella, joten se on suurin syy siihen, miksei kroppa ole ihan symmetrinen. Muuten herra on ikänsä nähden hyvässä kunnossa.

Kommentit