Vihdoinkin treenipäivitys!

Pääsimme keskiviikkona taas treenien pariin noin kuukauden tauon jälkeen. Kouluttaja meillä oli Jenna Caloander.


Tinolla oli rimat 55-60 cm ja treenien aikana taisi tulla pari rimaa alas (kerran 6. hyppy ja kerran 12. hyppy).

2. hypylle vein ensin ihan tavallisella takaakierrolla, jolloin Tino kaarratteli vähän esteen jälkeen, mutta suoristi kuitenkin linjaa 3. hypylle. Kokeilin kohtaa sitten vastakäännöksellä 2. hypylle ja tämä ohjaus kyllä käänsi paremmin.

Käännös 5. hypyltä 6. hypylle oli haastava maksille, mutta Tino teki ihan kivasti töitä tässä. Jennakin oli sitä mieltä, ettei tuon kokoiselta koiralta voi pyytää kovin tiukempaa käännöstä tuon tyyppisessä kohdassa.

Päällejuoksu 7. hypyllä oli hieno! Näitä on harjoiteltu niin paljon, että rupean itse olemaan aika itsevarma tämän ohjauksen suhteen. Otin hyvin etumatkaa, jotten olisi Tinon linjalla ja pidin vaan ohjauksen päällä vastakkaisella kädellä ja Tinolla ei ollut aikomustakaan ohittaa hyppyä (niin kuin silloin aikoinaan usein teki, kun päällejuoksu oli tosi vaikea meille).

Tino lähti ensimmäisellä yrityksellä hyvin 8. putkesta 9. putkea kohti, mutta sitten usko taisi loppua kesken ja Tino kääntyi takaisin putkensuun kohdalla. Toisella kerralla tämä kohta onnistui jo ongelmitta.

Tein 11-12 kohdan ensin poispäinkäännöksellä. Tämä toimi ok:sti, mutta Tino joutui hetken hidastamaan esteiden välissä. Kokeilin sitten kohdan sokkarilla ja tämä oli oikein onnistunut valinta. Tino pääsi tulemaan kovaa 9. putkesta asti, eikä tarvinnut kysellä suuntaohjeita.

Puomi oli ok, ihan kiva vauhti. En ottanut A:ta putken kautta, kun kohta oli aika ahdas. A oli sitten vuorostaan vähän hidas. Keinulla käskytin ehkä liioitellusti keinu-käskyllä, ettei sekoittaisi puomiin ja keinu olikin sitten vähän hitaampi, kun Tino reagoi liian voimakkaasti käskyyni.

Olin oikein tyytyväinen treeneihin. Vaikka Tinolla oli pidempi tauko takana, niin poika teki töitä keskittyneesti.

Kävin ohjattujen treenien päätteeksi kokeilemassa missä mallissa pujottelu on, kun viikonloppuna on edessä kisat. Tino jätti heti alkuun viimeisen välin pujottelematta. Annoin toisen mahdollisuuden, mutta nyt Tino muuttui epävarmaksi aikaisemmin ja lopetti pujottelun kesken. Plääh! Pujottelu oli kohtuullisen hyvällä mallilla ennen taukoa, mutta se on nyt näköjään ottanut vähän takapakkia. Laitoin sitten ohjurit viimeisiin väleihin ja otin joitakin toistoja. Tino lähti edelleen hyvin aloittamaan pujottelun, mutta loppuosuus oli hidas. Saa nähdä kuinka käy huomisissa kisoissa.

Kommentit