Tekniikkaa kerrassaan

Kävin eilen tuuraamassa yhdessä toisessa viikkoryhmässä, kun en pääse huomenna osallistumaan Tinon omiin viikkotreeneihin. Jenna Caloander oli kouluttamassa ryhmää ja treenit olivat oikein hauskat. Kontakteja ei ollut radalla ja pujottelukin tuli vasta viimeisenä esteenä.

Erilaiset tekniikat olivatkin näiden treenien juttu ja alkuun vähän jännitin sitä, ettei vielä olla ihan tällä tasolla Tinon kanssa. Tino suoriutui kuitenkin yllättävän hyvin eikä ohjaajakaan ollut kovin surkea. Rimat laitoin 55-60 cm korkeudelle.

Alussa tuli kahdelle hypylle niistosokkari ja vielä seuraavalle hypylle niisto ja siitä suoran putken kautta takaatyöntö-päällejuoksujen pariin. Nistosokkarit toimivat tosi hienosti! Suoran putken jälkeiseen takaatyöntö-päällejuoksuun tuli kiire, jos ei lähtenyt ajoissa liikkeelle. Tätä hinkattiinkin pariin otteeseen. Suoran putken jälkeen oli siis kolme hyppyä rinnakkain ja kaikki suoritettiin takaa, huh. Kuvio oli siis tämännäköinen (nro 1-4, etäisyydet nyt vaan arvioita):


Ensimmäisellä yrittämällä sain kaksi ensimmäistä takaatyöntö-päällejuoksua onnistumaan, mutta kolmannella olin jo niin jäljessä, ettei se onnistunut. Tässä kohtaa oli tärkeä löytää oikea rytmi. Jos kiirehti ensimmäisen työnnön jälkeen, niin oli liian pitkällä ja toinen hyppy meni sitten helposti edestä. Jos taas ei liikkunut tarpeeksi ripeästi, niin oli myöhässä kolmannella työnnöllä. Joitakin kertoja jouduimme yrittämään ennen kuin kohta onnistui ja näitä pitää ehdottomasti treenata myös jatkossa.

Takaatyöntö-päällejuoksujen jälkeen tuli kohta, missä tein kaksi sokkaria. Minulla on aina ollut ongelmia sokkareiden kanssa, mutta nyt rupeaa oikeasti tuntumaan siltä, että nämä sujuvat. Hieno fiilis!

Radan loppuosassa tuli tuo yllä olevan piirustuksen a-d kohta, eli välistävetoja. Olin juuri eilen ennen treenjä päivitellyt, että pitäisi treenata välistävetoja, koska ne ovat olleet meille heikkoja. Ensimmäisellä yrityksellä minulta loppui usko b-hypyn jälkeen ja Tino suoritti sitten c-hypyn väärään suuntaan. Tsemppasin ja saimme kohdan onnistumaan, vaikka sekä minä että Tino olimme jo vähän puhki. Tämän takia sainkin varmaan välistävedot onnistumaan, kun vauhtia ei ollut niin paljon ;-)

Suoran putken jälkeen oli vielä kepit. Olin laittanut ohjurit loppuun ja Tino pujotteli todella hitaasti. Laitan hitauden kuitenkin eniten sen piikkiin, että meillä oli jo pitkä tekniikkatreeni takana, eikä Tinolla enää riittänyt moottoria pujottelulle. Tämän takia en viitsinyt ottaa keppejä enää uudelleen.

Olin hirmu tyytyväinen treeneihin ja Tinoon. Teimme rataa n. 3-7 esteen pätkissä, mikä oli ihan hyvä, kun oli kuitenkin kyseessä tekniikkatreeneistä. Taidetaan osata enemmän kuin mitä uskoinkaan.

Tänään olisi tarkoitus treffata Alueellisen valmennusryhmän kanssa, jossa treenaamme Tinon kanssa tulevan vuoden. Alueellinen valkkuryhmä on siis SAGIn työstämä konsepti. Olemme Tinon kanssa mukana Training to Compete tasoisessa ryhmässä.

Kommentit