Vekkiä kehiin!

Kävin maanantaina tuuraamassa Tinon kanssa BATin Aloittelevassa kilpailuryhmässä. Maarit oli kouluttamassa ja treeniratana oli helpohko rata (hyppyjä, putkia ja A). Tinolla oli rimat 55-60 cm.

Radan tekniikka-teemana oli vekki, mikä tehtiin kahdessa paikassa. Ensimmäisessä kohdassa niin, että koira saatiin putken väärään päähän (eli vekki ennen edeltävää hyppyä) ja toisessa kohtaa niin, että koiralle saatiin hyvä kääntyminen kahden hypyn väliin. Vekit onnistuivat yllättävän hyvin Tinon kanssa ja sain itse olla vapauttamassa seuraavalle esteelle todella aikaisin, jotten turhaan kuljettaisi Tinoa kädessä varmistaen kohtaa.

Tein itse asiassa ensimmäisellä kerralla valssin ensimmäisen vekki-paikan kohdalla. Olin ihan yllättynyt, miten hyvin kerkesin siihen. Nyt olen jo parissa treeneissä uskaltanut jättää Tinoa suorittamaan esteitä, jolloin minulle jää hyvin aikaa siirtyä seuraavaan kohtaan. Aluksi, kun kokeilin vekkiä, niin ryntäsinkin aivan turhaan vekki-kohtaan, jolloin jouduin pysähtymään siihen enkä saanut oikeaa rytmiä vekkiä varten.

Radalla tuli myös suoria, mitkä sujuivat hyvin. Suorat tuntuvat nyt toimivan tosi hienosti, kunhan suoran päässä on jokin selkeä este (esim. putki tai A), minkä Tino voi lukita. Tällöin Tino etenee itsevarmasti, mutta olen ainakin aikaisemmin huomannut, ettei Tino etene niin suurella itsevarmuudella, jos suoralla on vaan hyppyjä. Eli hyppysuoria on treenattava.

Rata loppui A:lle, joka sujui hyvin.

Teimme vielä sivulla pujottelua ja puomia. Puomi oli hyvä, sekä ylös- että alasmeno. Pujottelu oli taas vähän epävarma ja Tino teki pari lopetusvirhettä, vaikka onnistumisiakin tuli.

Kommentit