Uusi kouluttaja-tuttavuus

Toni Koutu oli eilen kouluttamassa Tinon ryhmää, ja tulee vielä uudelleen ensi viikolla. Tämä oli oikein mukava uusi kouluttaja-tuttavuus!

Tässä eilinen ratapiirros, Tinolla oli rimat 55 cm ja ohjurit pujottelun viimeisissä väleissä.Alun saimme onnistumaan yllättävän hyvin, vaikka Tino pääsi ensin livahtamaan nelosen jälkeen putkeen. Oikea-aikaiset valssit kolmosen jälkeen sekä nelosen ja vitosen väliin auttoivat kummasti. Olin tyytyväinen siihen, että uskalsin oikeasti lähteä ajoissa liikkeelle kolmosen jälkeen.

Tino haki pujottelun hyvin suoran putken jälkeen, vaikka jouduin itse kiertämään puomin. Tein sitten takaaleikkausen pujottelulla. Itse pujottelu oli kuitenkin aika hidasta, en tiedä reagoiko Tino tässä siihen, että pujottelu loppu lähelle hallin seinää.

Keinu oli ok. Kokeilin ensin takaaleikkausta puomia edeltävälle hypylle, mutta tässä kaarrokset hieman valahti. Jaakotus keinun jälkeiselle hypylle ja persjättö pituuden jälkeen toimi vuorostaan tosi hyvin. Sain jopa odotella Tinoa pituuden jälkeen!

Puomilla Tino oli ensin todella epävarma heti ylösnousulla ja pysähtyi muutaman metrin jälkeen ja tuli pois. Toni tuli juoksemaan toista puolta tukena ja vasta noin kolmen toiston jälkeen Tino rupesi löytämään itsevarmuuden ja kovemman vauhdin puomilla. Tino ei ole mielestäni ikinä ollut noin epävarma puomille menossa. Ehkä Eckerön toisen radan puomiliukastumisella ja viimeisen radan vauhdikkaalla keinulla oli jotain tekemistä asian kanssa.

Loppurata sujui mukavasti. Onnistuin ensin saamaan Tinon A:lle, kun piti mennä putkeen, kun varoin liikaa viereistä putkea, mutta tämä kohta onnistui jo seuraavalla kerralla.

Koska meillä oli vielä hieman aikaa, niin tein lopuksi radan kokonaisuudessaan kerran. Tässä kutosrima tuli alas, mutta muuten rata oli puhdas :) Alku oli kuitenkin jotenkin vähän tönkkö ja hidas, mutta meno parani loppua kohti.

Ryhmätreenien jälkeen kävin ottamassa pari toistoa pujottelulle toiseen suuntaan (ei seinää päin) sekä vasemmalta että oikealta puolelta. Oikea puoli, joka on ollut Tinolle helpompi, oli nyt edelleen hieman hidas, mutta vasen puoli oli jo reippaampi. Tällä kertaa en edes laittanut ohjureita loppuun ja Tino pujotteli kuitenkin melko varmasti.

Teimme myös pari puomia, jotka sujuivat jo vauhdikkaammin.

Kommentit