Mennyt vuosi ja vuoden 2012 toiveet & tavoitteet

Vuosi 2011

Näin, kun edessä on uusi vuosi, koen kerrankin, että minun on katsottava hetken verran taaksepäin. Mitä vuosi 2011 piti sisällään? Näin äkkiä mietittynä, mieleen muistuu aivan liian paljon pettymyksiä ja suruja. Mutta, on viime vuodessa ollut hienojakin hetkiä, vaikka päällimmäisenä muistuukin ne surun täyttämät päivät.

Suurimmat surut ja pettymykset ovat liittyneet meidän lauman eläimiin.

Kovimmat iskut ovat osuneet Ironiin. Pikkumusta on kärsinyt menneen vuoden aikana aivan liikaa.

Helmikuun lopussa Ironilla todettiin eturauhastulehdus, mitä hoidettiin kuukauden päivät. Tässä yhteydessä tuli tarkistettua maksa-, munuais- ja kilpirauhasarvot, ultrattua rakko sekä tehtyä ACTH testi (Cushingin taudin testi), kun Ironin juomisongelma (joi siis paljon) ei helpottanut.

Ironin viimeiset agility-kisat olivat helmikuussa, 13.2.2011. Tuloksena HYL ja tupla-nolla, jolloin varmistui osallistumisoikeus SM-kisoihin 2011. Maaliskuussa treenasimme vielä tavoitteellisesti.

Iron kesällä 2010, kuva Eija Jantunen.
Maaliskuun lopussa selkäongelma iski. 22.3 Iron leikattiin Aistissa, välilevyntyrä lannerangassa. Kuntoutumisprosessi aktiivikuntoon kerrottiin kestävän noin kuusi kuukautta. Iron ei kuitenkaan topinut ihan aktiivikuntoon, vaan takapäähän jäi pysyviä heikkouksia.

Iron 23.3.2011, selkäleikkauksen jälkeisenä päivänä.
Kevät ja kesä menikin tiiviisti Ironia kuntouttaen. Syksyllä paneuduin taas Ironin juomaongelmaan, mikä ei edelleenkään helpottanut. Eturauhanen vaikutti taas ärtyneeltä, joten päädyimme kastroimaan Ironin 16.9.

Juomaongelma helpotti pariksi viikoksi, mutta alkoi sitten uudestaan. Lokakuun lopussa Iron kärsi iho-ongelmasta, jolloin pikkumustalta lähti runsaasti karvaa ja iho "kukki". Kotihoidolla (pesua) vaiva saatiin kuntoon. Joulukuun puolessa välissä iho rupesi kuitenkin taas hilseilemään ja oli "tunkkainen". Tämän pahemmaksi tämä ei nyt ole mennyt, mutta juomaongelma on entisellään.

Viimeistään helmikuun alussa pitää joka tapauksessa hakea uudet rokotukset, joten eiköhän paneuduta Ironin ongelmiin taas silloin uusin (?) voimin. Toisin sanoen, Iron ei ole vielä jättänyt taakseen sairastelut, vaikka vuosi onkin vaihtunut.

Ironin kuntoutusprosessin myötä on tietenkin myös saanut iloita. Iron voi taas juosta vapaana ja juokseekin reippaammin kuin moniin vuosiin. Iron on hyvin iloinen ja eloisa, vaikka iho selkeästi ajoittain kutisee ja tekee pojan olosta tukalan. Iron on edelleen kanssamme, tämä on tärkeä asia.

Iron 17.7.2011, uintireissun jälkeen.
Pippin on selvittänyt vuoden 2011 vähemmillä vaivoilla kuin Iron. Vanhalla herralla oli syksyllä korvatulehdus ja niskassa patti, joka onneksi osottautui vaarattomaksi, mutta muita vaivoja ei sitten oikeastaan ole ollut. Pippin ei enää startannut agi-radoilla vuoden 2011 puolella, mutta eläke-agia harrastetaan aina välillä. Toivon, että Pippinillä on vielä monta tervettä vuotta edessä.

Pippin 1.10.2011, katse tulevaisuuteen.
Tinon vierailut eläinlääkäreiden luona ovat onneksi myös jääneet vähiin. Tino todettiin alkusyksyllä olevan luuston puolesta terve. Tämä oli ilo-uutinen! Loppusyksystä poika satutti takajalkansa, mutta levon avulla koipi parani. Lepo ei muuten kuulu Tinon suosikki-asioihin, vaan jätkällä on usein vauhti päällä. Tallilla juostaan niin, että rapa roiskuu!

Tino 17.7.2011, kesäisenä päivänä.
Tino on päässyt harrastamaan melko aktiivisesti viime vuoden aikana. Päälaijana on ollut agility, mutta poika on myös päässyt kolmesti ihmettelemään lampaita. Kotitokoa/temppuja olemme tietenkin myös harjoitelleet. Agilityn puolesta voisi sanoa, että Tino on aika lailla kisavalmis, mutta parina haemme vielä sitä yhteistä säveltä. Treenikentällä pidetään aina hauskaa!

Tino 3.7.2011, kokeilemassa paimentamista.
Hoffe-poni on ollut terveenä suurimman osan vuodesta, mutta loppuvuoden jalkavaivat painavat edelleen mieltä. Tulevaisuus näyttää, minkälaista rasitusta jalat tulevat kestämään. Muuten Hoffella on ollut hyvä vuosi, kivalla tallilla. Minulla ja Hoffella on takana jo yli 11 yhteistä vuotta.

Hoffe 8.6.2009, muutaman vuoden takainen kuva laitumelta.
Itse olen syysflunssia lukuun ottamatta saanut olla terve. Tammikuussa aloitin uuden työn, jonka parissa jatkan ainakin vielä tämän vuoden. Lopputalvesta aloitimme Matin kanssa etsimään sopivaa tonttia talosuunnitelmia varten ja tällainen löytyi vihdoinkin kesän loppupuolella. Emme päässeet projektin kanssa pahemmin mihinkään suuntaan viime vuoden puolella, kun piti odottaa, että naapuritontille luodaan tierasite, jotta meidän tontille olisi tieyhteys. Joulukuun lopussa tämä asia selvisi, joten toivottavasti pääsemme nyt tämän vuoden aikana rakentamaan.

Vuosi 2012

Mitä odotan vuodelta 2012, mitä vuosi 2012 tuo tullessaan? Toivon, että tuleva vuosi toisi monta iloista hetkeä ja vähemmän surua kuin viime vuosi toi. Toivon, että tuleva vuosi toisi terveyttä ja vähemmän sairastelua kuin viime vuosi toi.

Vuosi 2012 tulee varmasti tuomaan hieman stressiä rakennusprojektin muodossa. Tästä ei varmasti voi välttyä, mutta toivottavasti lopputulos tulee kuitenkin miellyttämään.

Agilityn puolella tavoitteena on aloittaa kisaura Tinon kanssa 7.1 ja sitten jatkaa kisaamista vuoden aikana. Ensimmäisten kisojen jälkeen pysähdymme hetkeksi analysoimaan, miten kisat sujuivat ja tämän perusteella mietitään sitten, milloin jatkamme kisaamista. Tavoitteena on kuitenkin saada Tino kolmosiin vuoden 2012 aikana. Tämä tarkoittaa, että minun on taas löydettävä oikea rytmi radalla.

Itselläni on tavoitteena aloittaa hieman aktiivisempi juoksu-harjoittelu. Juokseminen on nyt jäänyt useampi vuosi vähemmälle, mutta nyt olisi aika kohentaa kuntoa.

Menestykästä Uutta Vuotta kaikille!

Kommentit