Loistava kisauran aloitus Eckerössä

Auton nokka kääntyi kohti Turkua aikaisin aamulla 6.1. Nappasin Katin & Lunan ja Sannan & Pinton mukaan, joten auto oli aika lailla täyteen pakattu. Omista koirista Tino oli ainoa, joka pääsi mukaan. Meillä oli aivan huisin hauska viikonloppu, tästä kiitos Katille ja Sannalle!

Eckerön kisat olivat Tinon ensimmäiset viralliset kisat ja kisa-ura korkattiin loistavasti. Kahdelta ensimmäiseltä radalta (lauantaina) napsahtivat LUVAt, eli 2 nollaa sijoituksilla 1. ja 2. En olisi ikinä voinut kuvitella, että saisimme näin hyvät tulokset. Kolmannella radalla (sunnuntaina) Tino piti huolen siitä, että ohjaaja palaa maan pinnalle. Radan tulos oli HYL.

Kisan kaikki tulokset löytyvät ÅBSKn sivuilta.

Agilityrata A, Eckerö 7.1.2012

Minua jännitti ihan kauheasti ennen rataa ;-) Tino tuntui kuitenkin omalta itseltään. Olen kaikin puolen aika tyytyväinen meidän rataan. Muutama käännös olisi tietenkin voinut olla parempi ja puomi oli keskiosuudeltaan hieman hidas/epävarma, mutta itse rata tuntui sujuvalta. Pujottelussa maltoin alussa odottaa, jotta pääsin loppua kohden rinnalle ilman, että hidastelisin vauhtia. Rimat olivat tällä radalla 60 cm.

Meidän sijoitus oli 1/22, aikavirhe -7,46, tuomarina Ritva Herrala. Tässä rata:


Agilityrata B, Eckerö 7.1.2012

Lauantain toisella radalla tuli vähän enemmän kaarrattelua kuin ensimmäisellä radalla, mutta oli radalla paljon hyviä kohtia. Pujottelu oli hieman epävarmempi loppua kohden, mutta Tino kuitenkin keskittyi ja jatkoi pujottelemista loppuun. Ennen keinua olin todella tarkkana keinun käskyn kanssa ja Tino tekikin oikein siistin keinun (Tinolla ei ole keinulla 2 on 2 off kontaktia, vaan olen opettanut jäämään kontaktipinnalle). Puomia edeltävä kaarros levisi aika lailla, mutta sain kuin sainkin Tinon kalastettua mukaan. Puomilla Tino sitten kompuroi ennen alasmenoa, mutta kokosi itsensä todella hienosti. Rimat olivat tällä radalla 55 cm.

Meidän sijoitus oli 2/22, aikavirhe -17,74, tuomarina Seppo Savikko. Tässä rata:


Agilityrata F, Eckerö 8.1.2012

Sunnuntain rata oli oikein hyvä puomin loppuun saakka. Puomi taisi itse asiassa olla nopein Tinon viikonlopun puomeista. Puomin jälkeen Tino alitti seuraavan hypyn. En oikein löydä tähän mitään selkeää syytä, ehkä tämä oli vaan nuoren koiran tekemä arviointivirhe tai sitten väsymys rupesi jo painamaan. Tämän jälkeen rata hajosi sitten aika lailla. Jäin itse hämmästyneenä katsomaan, kun Tino meni ali, jonka takia en enää ehtinyt tehdä persjättöä suorahkon putken jälkeen, niin kuin olin suunnitellut. Tämän takia tein huonon takaaleikkauksen seuraavalle hypylle ja Tino oli aivan hukassa.

Itse uskon, että moni loppuradan virheistä johtui ennen A:ta tapahtuvasta pyörimisestä, koska tämä rikkoi ratarytmiä aika paljon. Olen ainakin aikaisemmin huomannut Tinosta, että virheet yleensä kasaantuvat, jos radalla tulee jokin selkeä katkos. Siihen vielä kun lisää pitkän kisareissun tuomaa väsymystä, niin eiköhän soppa jo synny ;-) Itse yritin kuitenkin jatkaa ohjausta normaalisti, joten en sanoisi, että olisin itse ohjannut huonolla fiiliksellä, vaikka tuli virheitä.

Mutta takaisin rataan. Tino tuli sitten A:n kontaktilta pois ilman lupaa, joten käskin takaisin. Pujottelussa Tinolla meni rytmi sekaisin keskellä, joten otin kepit uudestaan. Nyt Tino oli huomattavasti epävarmempi pujotellessa, mutta olen tyytyväinen siihen, että pujotteli loppuun. Jäin kuitenkin itse varmistelemaan pujottelun lopetusta, jolloin olin myöhässä seuraavassa valssissa, jolloin rima tuli alas. Lisäksi mokasin itse keinulla käskyttäen puomi-käskyllä ja ehdin vasta sanomaan keinu-käskyn Tinon ollessa keinun puolessa välissä. Olen yrittänyt panostaa keinu/puomi-käskyihin, jotta Tino tietäisi varmuudella, kumpi on kyseessä, joten nyt Tino lähestyi kyllä keinua siinä uskossa, että edessä on puomi. Tinon kokemukseen nähden poika lähti liian kovalla vauhdilla tekemään keinua ja taisi hieman hätkähtää, kun keinu lähtikin laskeutumaan ja poistui keinulta heti, kun se löi maahan. Tämän "virheen" otan kyllä omaan niskaan, kun käsky oli väärä, joten en siinä tilanteessa lähtenyt korjaamaan tätä.

Loppusuoralla Tino lähti kyllä eteen-käskyllä suoraan, mutta korvat kääntyneenä taaksepäin. Näitä pitää harjoitella lisää! Rimat olivat tällä radalla 60 cm.

Meidän tulos oli siis HYL, tuomarina Henri Luomala. Tässä rata:


Seuraavat kisat ovatkin jo 21.1. Nämä ovat Vuokkoset Areenan avajaiskisat, joten sen takia piti ehdottomasti ilmoittautua mukaan. Maxi 1 koiria näyttäisi olevan melkein 50, oho!

Kommentit

  1. Upea kisauran aloitus. Kyllä te olette taitavia ja mitä teistä vielä tuleekaan. Hurjan paljon onnea ja menestystä Vuokkoset Areenan kisaan.

    Terkuin
    Päivi ja ylpeääkin ylpeämpi isukki Piski

    VastaaPoista
  2. Kartturi ja kiituri kiittävät onnitteluista! Ja hyvistä geeneistä ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti